sl-SIhr-HRhr-BA

NAPREDNA KERAMIKA KYOCERA

Kvalitet i pouzdanost koji su rezultat višegodišnjeg ulaganja u razvoj materijala

U vrijeme osnivanja poduzeća, 1959. godine, Kyocera je izgradila čvrste temelje na području razvoja materijala iz napredne keramike i procesne tehnologije na području poluprovodnika, elektronike i medicine.
Stečena iskustva su pridonijela izradi visoko kvalitetnih keramičkih noževa izvanredne tvrdoće i oštrine.

Kao jedan od pionira na području izrade keramičkih oštrica, poduzeće je svojim keramičkim proizvodima steklo reputaciju te je trenutno jedno od vodećih proizvođača keramičkih noževa. U posljednje vrijeme popularnost Kyocerinih keramičkih noževa raste i premašuje godišnju zalihu od milion proizvoda. Od 1984. godine prodaja je premašila ukupan broj od 10 miliona proizvedenih jedinica.


Serija FK

Keramički noževi Kyocerine serije FK izrađeni su od cirkonske keramike te se ističu iznimnom oštrinom. Zbog svog sastava, cirkonske oštrice nekoliko su puta tvrđe i izdržljivije od čeličnih. Noževi serije FK dostupni su u crnoj ili bijeloj boji. Drške noževa bijelih oštrica dostupne su širokoj paleti boja. Više informacija


Serija Classic

CLASSIC je najpopularnija serija Kyocera keramičkih noževa, a u kombinaciji s klasičnim dizajnom nudi visoku tehnološku učinkovitost.

Drške su izrađene od Pakka* vodootpornog drva,a pričvrščene su s tri jednostavne zakovice. Više informacija

Serija Legend

Kvalitetna crna drška keramičkih noževa serije Legend je izrađena od posebne plastike s metalnim obrubom te okovana ukrasnim zakovicama.

Oštrica je izrađena od trajne i tvrde cirkonske keramike. Seriju čine tri noža s duljinom oštrice od 13, 15 i 17 cm. Više informacija


Serija Kyotop Sandgarden

Kyotop Sandgarden je najkvalitetnija serija Kyocera keramičkih noževa. Osmerokutna drvena ručka s ukrasnim zakovicama omogućuje optimalno držanje.

Valovita oštrica antracitne boje je dizajnirana u stilu tradicionalnih japanskih pješčanih vrtova »KARESANSUI«, po kojima je također dobila i ime. Više informacija


Kuhinjski pribor

Osim uspješne serije keramičkih noževa, u suvremenoj kuhinji je neizostavan i drugi kuhinjski pribor izrađen od napredne keramike. Bogato Kyocerino iskustvo u razvoju materijala iz napredne keramike dovelo je do izrade visoko kvalitetnih keremičkih proizvoda iznimne tvrdoće i dugotrajne oštrine. Dostupan je cijeli spektar proizvoda, između ostalih i gulilice, ribeži, mlinci, rezači i stalci za noževe. Više informacija

Karakteristike keramike su iznimna tvrdoća, otpornost na visoke teperature i propadanje te otpornost na kiseline. Unatoč tvrdoći materijala, keramika je poprilično lakša od čelika, a oštrica zadržava oštrinu do deset puta duže od čeličnih.


Testiranje fleksibilnosti Kyocera keramičkih oštrica

Prednosti keramike u odnosu na konvencionalne noževe su prije svega visoka preciznost oštrice te neutralizacija okusa nakon rezanja hrane. Keramički noževi će dugo zadržati oštrinu, u što se možete uvjeriti kroz svakodnevnu upotrebu.

Uvijek čisti
Keramika je čist i zdrav materijal. Za razliku od konvencionalnih metalnih noževa, keramički ne prenose ione metala na hranu, otporni su na kiseline voća i povrća te ulja. Keramičke oštrice također su otporne na hrđu.

Oštri 
Keramika je iznimno tvrda i kompaktna. S dijamantnim brusom možemo ju izoštriti skoro do mikroskopske preciznosti. Rezultat: oštrica kao britva koja zadržava svoju oštrinu barem deset puta duže od čeličnih noževa.

Lagani
Keramički noževi teže upola manje od čeličnih istih dimenzija, što smanjuje napor kod dugotrajnog rezanja.

Jednostavni za čiščenje
Ribeži, gulilice i rezači iz keramike prikladni su za pranje u perilici posuđa. Uzdržavanje keramičkih noževa je vrlo jednostavno: obrišite ih vlažnom krpom i osušite.

Napredna keramika
Poput dijamanata i safira, elementi su nastali u prirodi te se kroz tisućljeća formirali kristalizacijom pri ekstremno visokim temperaturama i tonama pritiska. Rezultat prirodnih procesa je jasna, čvrsta i tvrda tvar koja je nekoliko puta jača od čelika, a njena tvrdoća usporediva je s dijamantom.

Kliknite za aktualni letak 


Serije keramičkih noževa razlikuju se prema kvaliteti izrade oštrice i drške, kao i prema materijalima koji se koriste u proizvodnji. Svim serijama zajednički su oblici oštrica koji su izabrani s obzirom na svrhu upotrebe.

Oblici oštrica Kyocera keramičkih noževa:

Nož za guljenje, oštrica 7,5 cm


Nož za voće i povrće, oštrica 11 cm


Kuharski nož Santoku mini, oštrica 11,5 cm


Nož za rajčice, mozzarelu, kobasice..., oštrica 12,5 cm, sa mikro zupcima



Univerzalni nož, oštrica 13 cm


Kuharski nož Santoku, oštrica 14 cm



Nož Nakiri za sjeckanje povrća, oštrica 15 cm


Kuharski nož Santoku, oštrica 16 cm


Profesionalni kuharski nož, oštrica 18 cm


Veliki univerzalni nož, oštrica 18 cm, sa mikro zupcima


Nož za filetiranje Sashimi, oštrica 20 cm


Upute za održavanje i brušenje


Pravilno korištenje keramičkih noževa

Keramički noževi namijenjeni su rezanju ili sjeckanju povrća i mesa, no nisu pogodni za sve kuhinjske poslove. Zbog svoje iznimne snage mogu otupiti, što pravilna upotreba može spriječiti. Kod rezanja kostiju ili smrznute hrane može doći do oštećenja oštrice.

Preporučujemo da kod upotrebe Kyocera kermičkih noževa koristite drvene daske za rezanje ili plastične podloge. Zbog svoje iznimne oštrine, keramički noževi nisu pogodni za rezanje na mramornim, kamenim, keramičkim ili staklenim podlogama, tanjurima ili na površinama kao što je kuhinjski pult.


Čišćenje keramičkih noževa

Kyocera keramički noževi vrlo su jednostavni za čiščenje jer su izrađeni od ekstremno tvrdog materijala te ispolirani do savršenstva, tako da ne prijanjaju ostaci hrane, bakterije ili virusi. Upravo zato je dovoljno da se čiste u mlakoj vodi s blagim sredstvima za čišćenje.

Ne preporučujemo pranje u perilici posuđa jer je moguće da se u kontaktu s bočnom stranom perilice ili s drugim posuđem ošteti oštrica. Zbog iznimne oštrine također preporučujemo veliki oprez pri čiščenju, da se ne bi porezali.


Pravilno čuvanje

Za očuvanje iznimne oštrine i spriječavanje ozljeda prilikom rukovanja, pravilno čuvanje Kyocera keramičkih noževa je iznimno bitno. Za čuvanje noževa dostupni su posebni stalci izrađeni od drva bambusa koji mogu biti postavljeni individualno, u ladici ili na zidu.


Brušenje keramičkih noževa
Obzirom da su izrađeni od iznimno tvrde cirkonske keramike koja zadržava svoju oštrinu tijekom dužeg perioda, Kyocera noževe nije potrebno često brusiti. Za brušenje je potreban poseban alat s dijamantnim diskovima jer sve ostale metode mogu oštetiti oštricu. Preporučamo da brušenje prepustite stručnjacima ili da kupite poseban alat.


Preporučamo vam da slijedite upute za korištenje kuhinjskog pribora iz keramike:

  • Čistite ručno s toplom vodom i tekućim deterdžentom za pranje posuđa.
  • Obrišite čistom kuhinjskom krpom.
  • Moguće mrlje uklonite blagom otopinom za izbjeljivanje ili acetonom.
  • Nož držite u stalku ili u posebnoj ladici.


Kyocera keramički pribor nije prikladan za:

  • Rezanje smrznute hrane i kostiju.
  • Savijanje, rezanje, izdubljivanje, pranje u perilici posuđa.
  • Rezanje na mramornim i kamenima podlogama, na tanjurima ili na površinama, kao što je kuhinjski pult.


Kyocera keramički nož osjetljiv je na:

  • Snažne udarce o porculansko posuđe.
  • Izloženost otvorenom plamenu (keramika je zapaljiva).
  • Brušenje noževa s običnim brusom (za oštrenje keramičkih oštrica prikladni su samo dijamantni brusevi).
  • Padove na tvrde površine.

Materijali nastali u prirodi – upotrijebljeni u nauci

Poput dijamanta i safira, elementi nastali u prirodi su se kroz vijekove oblikovali i kristalizirali pri ekstremno visokim temperaturama i tonama pritiska. Rezultat prirodnih procesa je čista, čvrsta i tvrda tvar, nekoliko puta jača od čelika, čija je tvrdoća usporediva s dijamantom.

Kyocera Advanced Ceramics - Oštrice KYOCERA noževa su izrađene od prirodnog, netretiranog (sirovog) cirkonija. Ova vrhunska keramika napravljena visokotehnološkim postupkom nije usporediva s porculanom ili keramikom, koja se koristi u kućanstvu.

Napredna keramika je dizajnirana za sigurnu upotrebu u zrakoplovnoj i automobilskoj industriji, medicini, elektronici ...

Korištenjem finog praha i patentirane tehnologije unaprjeđivane kroz desetljeća razvoja i iskustva, stručnjaci iz Kyocere su razvili visokotehnološku keramiku najviše kvalitete.