Kyocera tiskalniki   Strežniki NAS Synology   Keramična rezila Kyocera   Štampiljke Trodat   Jekleni noži KAI   Medijski predvajalniki Mede8ter  
sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Text/HTML


PLUSTEK Inc.je tajvansko preduzeće koje razvija i proizvodi kvalitetna i profesionalna rješenja za digitalizaciju dokumenata i kontrolu. Razvoj proizvoda je usko povezan s potrebama korisnika. Već 30 godina slušaju njihove potrebe te nude prozivode koji zadovoljavaju i najzahtjevnijeg korisnika. 

Raspon skenera za preduzeća, profesionalce i privatne korisnike čine proizvodi za kancelarije, u A4 i A3 formatu, prijenosni skeneri te posebni proizvodi namijenjeni skeniranju knjiga ili fotografskih filmova. 

Za vas smo pripremili izbor najzanimljivijih uređaja, a možete odabrati i druge uređaje koji bolje odgovaraju vašim potrebama. Cijelu ponudu pogledajte na web stranici proizvođača.

Preporučujemo:

Plustek eScan A150 pripada eScan seriji koja se sastoji od samostalnih skenera A4 formata. Jednostavni su za korištenje, iako nude mnogo mogućnosti. Pružaju velik izbor mogućnosti skeniranja i pristupa, preko žica ili bežično, vašem računaru ili Macu, pametnim mobilnim uređajima (iPad/iPhone i Android), mrežnim mapama (ftp), USB vanjskom disku, e-maila ili cloud uslugama. 


Bez obzira koju opciju izabrete, digitalizacija dokumenata će biti jednostavna. Sa ugrađenim 7-inčnim LCD zaslonom, eScan A150 nudi, čak i prije nego što je konačni dokument skeniran, brzi način za pregled cijelog ili isječka dokumenta.

 • Optička rezolucija: 600 dpi
 • Kapacitet ulagača dokumenata (ADF) je 50 listova (70-gramski papir)
 • Brzina skeniranja do 17 str/min
 • Maksimalna površina za skeniranje: 216 x 356 mm
 • Maksimalno dnevno opterećenje: 1.500 stranica
 • Interfejs: USB 2.0 i mrežni ulaz RJ45
 • Procesor: RK3188 Cortex A9 Quad-core GPU @ 1.6GHz; 1 GB DDR3Priložena programska podrška:

ABBYY OCR Sprint za personalne računare

Program koji povećava produktivnost i efikasnost korisnika. Prepoznaje tekst i otključava podatke u papirnatim dokumentima, slikama ili pdf datotekama. Tako dokumentima nije potrebno mijenjati format ili ih ručno ispisivati za daljnu obradu. Alat se odlikuje jednostavnim interfejsom te podržava 183 različita jezika. Dostupan je samo za personalne računare s Windows operativnim sistemom  Windows. 


Presto! PageManager za personalne računare

Presto! PageManager 9 SE je korisnički intefejs koji omogućuje skeniranje, pregled, pretvaranje i slanje svih vaših papirnatih i elektronskih dokumenata na izabrane lokacije. Uređivanje i udruživanje dokumenata jednostavno je s funkcijom drag&drop (povuci i ispusti), a za pretvaranje dokumenata u datoteke koje je moguće mijenjati i pretraživati dostupna je ugrađena funkcija OCR (optičko prepoznavanje teksta). 


Za dodatne informacije, posjetite web stranicu proizvođača.

Plustek SmartOffice PS406U je snažan kancelarijski skener koji olako odrađuje zadatke skeniranja dokumenata. Odlikuje se brzinom skeniranja 40 stranica i 80 slika u minuti te sadrži automatski ulagač dokumenata za 100 listova. Podržava većinu okruženja skeniranja. Osim toga, pogonski program Plustek DocTwain nudi veću fleksibilnost i podršku za automatsko prilagođavanje veličine dokumenata. 

SmartOffice PS406U skladno kombinuje sigurnosnu funkciju Ultrasonic Double feed Detection koja spriječava da ulagač povuče dva lista u isto vrijeme sa funkcijom Intelligent Multi-feed. Na taj način korisnik svejedno može ručno skenirati npr. presavijene račune ili dokumente sa Post it naljepnicom, uuprkos tome da je uključena funkcija double feed detection. 

 • Kompaktan automatski ulagač dokumenata za 100 listova
 • Napredno skeniranje reljefnih kartica (lične karte, kreditne kartice...)
 • Pogonski programi TWAIN i WIA
 • Dodatna programska podrška
 • Automatsko prepoznavanje veličine stranica i poravnanja
 • Rezolucija skeniranja u boji: 300 dpi sa brzinom od 20 ppm ili 40 ipm
 • Brzina skeniranja: 40 ppm i 80 ipm u boji, CB ili sivim tonovimaPriložena programska podrška:

Plustek DocAction

Programska podrška koja pojednostavljuje proces skeniranja. DocAction omogućuje određivanje postavka za personalizaciju skeniranja, tako da korisnik samo jednim klikom na izabrani gumb aktivira određeni proces. Skenirani dokumenti se automatski šalju direktno na printer, e-mail, u mape ili mrežne mape (ftp), zavisno o izabranim postavkama. Isto tako omogućuje slanje skeniranih datoteka na veliki broj najčešće korištenih programa za obradu slika ili upravaljanje dokumenata. DocAction pohranjuje dokumente u svim uobičajenim formatima, uključujući i JPEG, TIFF ili PDF.


ABBYY OCR Sprint za personalne računare

Program koji povećava produktivnost i efikasnost korisnika. Prepoznaje tekst i otključava podatke u papirnatim dokumentima, slikama ili pdf datotekama. Tako dokumentima nije potrebno mijenjati format ili ih ručno ispisivati za daljnu obradu. Alat se odlikuje jednostavnim interfejsom te podržava 183 različita jezika. Dostupan je samo za opersonalne računare s Windows operativnim sistemom Windows. 


Presto! PageManager za personalne računare

Presto! PageManager 9 SE je korisnički interfejs koji omogućuje skeniranje, pregled, pretvaranje i slanje svih vaših papirnatih i elektronskih dokumenata na izabrane lokacije. Uređivanje in udruživanje dokumenata jednostavno je s funkcijom drag&drop (povuci i ispusti), a za pretvaranje dokumenata u datoteke koje je moguće mijenjati i pretraživati je dostupna ugrađena funkcija OCR (optičko prepoznavanje znakova). 


Za dodatne informacije, posjetite web stranicu proizvođača.

Plustek SmartOffice PN2040 je mrežno rješenje za skeniranje i dijeljenje dokumenata u savremenom globalnom okruženju sa više lokacija. Skeniranje dokumenata s PN2040 je jednostavno i efikasno. Jednostavno povežite skener u vašu poslovnu ili privatnu mrežu i možete skenirati na bilo koji spojeni računar u mreži – u dijeljenu mapu, printer ili na izabranu e-mail adresu. Plustek SmartOffice PN2040 opremljen je USB interfejsom ukoliko želite povezati skener direktno na vaš PC.

 • Obostrano skeniranje u boji
 • Brzina skeniranja: 20 ppm i 40 ipm (200dpi, u sivim tonovima, A4)
 • Napredno skeniranje reljefnih kartica (lične karte, kreditne kartice...)
 • Kompatibilan s TWAIN pogonskim programom
 • Dodatna programska podrška
 • Interfejs: USB 2.0 in mrežni ulaz RJ45
 • Način rada za uštedu energije - grijanje nije potrebnoPriložena programska podrška:

Plustek DocAction

Programska podrška koja pojednostavljuje proces skeniranja. DocAction omogućuje da odredite postavke za personalizaciju skeniranja tako da korisnik samo jednim klikom na odabrani gumb može aktivirati proces. Skenirani dokumenti su automatski poslani direktno na printer, e-mail, u mape ili mrežne mape (ftp), u zavisnoti od odabranih postavki. Također, omogućuje slanje skeniranih datoteka u veliki broj najčešće korištenih programa za obradu slika ili upravljanje dokumentima. DocAction pohranjuje dokumente u svim uobičajenim formatima, uključujući JPEG, TIFF ili PDF.


ABBYY OCR Sprint za personalne računare

Program koji povećava produktivnost i efikasnost korisnika. Prepoznaje tekst i otključava podatke u papirnatim dokumentima, slikama ili pdf datotekama. Tako dokumentima nije potrebno mijenjati format ili ih ručno ispisivati za daljnu obradu. Alat se odlikuje jednostavnim interfejsom te podržava 183 različita jezika.  Dostupan je samo za personalne računare s Windows operativnim sistemom  Windows. 


Presto! PageManager za personalne računare

Presto! PageManager 9 SE je korisnički interfejs koji omogućuje skeniranje, pregled, pretvaranje i slanje svih vaših papirnatih i elektronskih dokumenata na izabrane lokacije. Uređivanje i udruživanje dokumenata jednostavno je s funkcijom drag&drop (povuci i ispusti), a za pretvaranje dokumenata u datoteke koje je moguće mijenjati i pretraživati dostupna je ugrađena funkcija OCR (optičko prepoznavanje teksta).  


Za dodatne informacije posjetite web stranicu proizvođača.


Plustek OpticFilm 8200i Ai je snažan skener s rezolucijom 7.200 dpi. Kvalitetan optički sistem omogućuje mu odličnu reprodukciju detalja i sjena, kao i izuzetan tonski raspon. Ugrađeni sistem za infracrveno otkrivanje prašine omogućuje uklanjanje ogrebotina i prašine, bez dodatne obrade nakon skeniranja. Kalibracijski dijapozitiv IT 8 zaslužan je što su skenirane slike po boji i detaljima što sličnije originalu.  

S OpticFilm 8200i Ai dobiti ćete proizvod profesionalnog kvaliteta iz bilo kojeg fotografskog originala. Koriste ga profesionalni i amaterski fotografi, grafički dizajneri te drugi ljubitelji fotografije.

 • Rezolucija: 7.200 dpi
 • Načini skeniranja: u boji 48 bitova ulaz i 24/48 bitova izlaz; u sivim tonovima 16 bitova ulaz i 8/16 izlaz; CB 1 bit
 • Brzina skeniranja: 3.600 dpi - cca 36 sec; 7.200 dpi - cca 113 sec (uključen Multi-Sampling)
 • 64-bitna strojna i programska podrška
 • Strojna i programska podrška za uklanjane ogrebotina i prašine
 • Priloženi program SilverFast Ai Studio 8
 • IT 8 kalibracijski slajd za preciznost boje


Priložena programska podrška:

Plustek QuickScan

Plustek QuickScan je program za brzo skeniranje 35mm negativa i dijapozitiva s vašeg personalnog računara. Brz i jednostavan je za korištenje. Podržava izlazne datoteke u JPG, TIF, PCX i BMP formatu. 


SilverFast Ai Studio 8

LaserSoft Imaging AG SilverFast je vrhunski profesionalni program za skeniranje. Profesionalnim fotografima, kao i amaterima, omogućuje korisne alate za skeniranje, uređivanje i reprodukciju boje. SilverFast Ai Studio 8 sinonim je za profesionalnu programsku podršku za skeniranje. Predstavlja najnoviju i najnapredniju verziju te omogućuje širok izbor zfunkcija koje će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike:

 • WorkflowPilot – pomoćnik za pripremu radnih tokova
 • Multi-Tasking – istovremeno skeniranje i optimizacija
 • Multi-Exposure – povećava dinamički raspon za detalje
 • Negafix – profesionalan način mijenjanja negativa u čiste pozitive
 • iSRD – efikasno rješenje koje štedi vrijeme retuširanja i korekcije originalnih snimaka – uklanja ogrebotine i prašinu
 • Auto IT8 Calibration – u 2 minute kalibrira boje skenera


Upotreba iSRD (prije/poslije):

   

Multi-Exposure (prije/poslije):

   


Za dodatne informacije posjetite web stranicu proizvođača.

Dodatne informacije

Za više informacija nazovite na broj  033 765 165 ili nam pošaljite e-mail na info@xenon-forte.ba.

Priznanja i nagrade

Najbolji foto skeneri - izbor

2015, 2016
4 od 5 zvjezdica za model A150

Januar 2016
za model A150

Januar 2016VIP Gold award (8,5) za model PS406U

PC Professionale, Italija april 2011