sl-SIhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

KUHINJSKI PRIBOR - kvalitet izvanredne tvrdoće i dugotrajne oštrine

Osim vrhunskih serija keramičkih noževa, u suvremenoj kuhinji je neizostavan i drugi kuhinjski pribor izrađen od napredne keramike. Bogato Kyocerino iskustvo u razvoju materijala iz napredne keramike dovelo je do izrade visoko kvalitetnih keramičkih proizvoda iznimne tvrdoće i dugotrajne oštrine. Proizvodi iz cirkonske keramike zadržavaju oštrinu do deset puta dulje od čeličnih. Zbog svojstava keramičkih materijala, ne prenose mirise i okuse, zato bude pripremljena hrana zadržala prvotni okus, boju i miris.

 
Sigurni guljači
Oštrice gullača u CP-10 su izrađene od napredne keramike širine 4 ili 8 cm koje su nagnute pod kutom od 45 stupnjeva za praktično guljenje. Jednostrana i izvanredno tanka oštrica omogućuje jednakomjerno i dosljedno guljenje. Idealna je za pripremu voća i povrća kod kojih se vitamini nalaze neposredno ispod kore kao što su krastavci, jabuke, krumpiri i mrkve. Oštrica je namijenjena i guljenju dinje, manga, papaje, kupusa ili većih gomolja. Iznimno je korisna i za rezanje čokolade i tvrđih sireva. Ručka je ergonomski dizajnirana, a na bočnim stranama glave gulilice nalaze se dva dodatka.

Model CP-20 ima rotirajuću i ergonomski dizajniranu ručku koja je primjerena za korištenje s obje ruke i leži u svakoj ruci. Na gornjoj strani glave gulilice nalazi se rotirajući kotačić s kojim možete podesiti smjer guljenja. Moguća su tri položaja: vertikalni, horizontalni i pod uglom od 45 stepeni.

 

Rezači i ribeži
CSN-202 rezač s jednom keramičkom oštricom omogućuje savršeno rezanje hrane kao što su kupus, mrkva, krastavci, rajčica, paprika, luk, krumpir i drugo. Pri rezanju hrana lagano klizi preko kose oštrice koja dugo zadržava oštrinu. S rotacijom možete odrediti jednu od četiri različite debljine rezanja: 0,5 mm, 1,3 mm, 2,0 mm i 3,0 mm. Utori na plastici namijenjeni su fiksaciji rezača na zdijelu. Za sigurno rezanje hrane preporučujemo korištenje plastičnog štitnika. .

Keramički ribež CD-18 je izrađen od napredne keramike, tvrde kao dijamant, koja čini svako korištenje ugodnim. S brojnim te iznimno oštrim zupcima primjeren je za ribanje voća i povrća kao što su na primjer avokado, jabuka, đumbir, češnjak, rotkvice i drugo. Naribane namirnice sa svojim bogatim sokom skupljaju se u nehrđajućoj šalici koja ne utječe na okus. Za jednostavnu upotrebu proizvod je obložen silikonskim obrubom koji sprječava klizanje hrane po površini. Najučinkovitije je ribanje kružnim pokretima. Preporučujemo pranje pod mlazom vode odmah nakon upotrebe.

 

Mlin
M-10 i CM-20 univerzalni mlinci za začine s mehanizmom za mljevenje izrađenim od napredne keramike koja ne hrđa, omogućuje dugotrajno djelovanje i uvijek sviježe mljevene začine. Koristite ga tako da uklonite gornji dio mlinca i ispunite staklenu posudu svojim omiljenim začinima. Pričvrstite nazad gornji dio i uklonite poklopac. Gornji dio držite na mjestu dok vrtite prozirni dio mlinca. Proizvod nije namijenjen mljevenju orašastih plodova ili večih namirnica.

CM-50CF keramički mlinac za kavu bez poklopca koristi se za ručno mljevenje kave u zrnu, za espresso (sitno mljevenje pokretima u desno) i tursku kavu (grubo mljevenje pokretima u lijevo). Kapacitet proizvoda je 100g. Veličina proizvoda s ambalažom 197 mm x 135 mm x 99 mm. Proizvod čistite neutralnim deterdžentom i spužvicom, a potom pustite da se osuši. Upotreba grubih spužvica za čiščenje može oštetiti staklo.

 

Brusevi
Keramički brus CSW-18 za čelične noževe izrađen je od nepredne keramike tvrde poput dijamanta. Nemijenjen je brušenju čeličnih noževa, škara ili drugog pribora za rezanje. Nije namijenjen brušenju keramičkih noževa ili škara.


Dijamantni brus na baterije DS-38 za keramičke noževe jednostavno je rješenje za brušenje i obnavljanje iznimne oštrine keramičkih noževa. Brus nije primjeren za brušenje debljih oštrica Deba i Sashimi te noževa za rezanje kruha, kao i KT 075 HIP D, KT 200 HIP D, KC 25N WH, FK 125N WH ili BK, FK 181 i PS 180 BK modela. Ne možemo jamčiti kvalitetu brušenja noževa drugih proizvođača.

 

Stalci
Stalci za noževe izređeni su od drva bambusa. Namijenjeni su čuvanju do 4 noža maksimalne dužine oštrice 20 cm. Možemo ga smjestiti samostalno, na zid ili u ladicu.

 

 

 

 

Keramičke tave
Tava obložena naprednom keramikom na koju se hrana ne prima je sigurna i otporna na ogrebotine te vrlo jednostavna za čiščenje.

Masivna aluminijska osnova tave s pločom od nehrđajućeg čelika omogućuje odličnu toplinsku provodljivost, što rezultira brzim i ravnomjernim rasporedom temperature. Trajna nehrđajuća ručka dobro leži u ruci te izdrži temperaturu do 240°C, tako da tavu možete koristiti i u pećnici. Kyocera tave primjerene su za korištenje na plinskim, električnim, staklenim, keramičkim i indukcijskim kuhinjskim pločama.

  • Ne sadrže PTFE, PFOA ili kadmij
  • Sigurna upotreba u pećnici do temperature od 240°C
  • Siguran i ravnomjeran raspored temperature
  • Koristite ih na svim vrstama kuhinjskih ploča
  • Izuzetna otpornost na ogrebotine
  • Izdržljiva nehrđajuća profesionalna ručka
  • Jednostavno čišćenje

Preporučujemo! Prije prve upotrebe, tavu premažite uljem i zagrijte na vatri, ostavite ju neko vrijeme u ulju i potom isperite. Nakon korištenja dovoljno je da tavu operete mekanom spužvicom pod mlazom vode. Ne preporučujemo pranje u stroju za pranje posuđa.

 

Podloga za rezanje
Zbog izuzetne oštrine, keramički kuhinjski noževi nisu primjereni za rezanje na mramornim, kamenim, keramičkim i staklenim podlogama, tanjurima ili na površinama kao što je kuhinjska radna površina. Plastificirana podloga za rezanje BB-100 štiti keramičke oštrice od oštećenja i trošenja. Podloga je veličine 370x250x2 mm.

 

 

 

Više informacija