sl-SIhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

SERIJA KYOCERA CLASSIC - Vrhunska tehnologija izrade oštrica i klasično dizajnirana drška

Najpopularnija Kyocerina CLASSIC serija nudi kombinaciju klasičnog dizajna i visoke tehnološke učinkovitosti. Drške su izrađene od Pakka* vodootpornog drva, a pričvrščene su s tri jednostavne zakovice. Oštrice su izrađene od cirkonske keramike koja omogućuje iznimnu tvrdoću i oštrinu tijekom dužeg vremenskog perioda. Unatoč tome da je Kyocera keramičku oštricu moguće ponovno brusiti, to je potrebno vrlo rijetko ili nakon dužeg intenzivnog korištenja.

Osim toga, keramički proizvodi su kemijski inertni, što znači da ne regiraju sa sastojcima te zadržavaju prirodan miris, boju i okus hrane. Keramički materijali su otporni na kiseline, ulja i soli te ne korodiraju. S obzirom da su erognomski dizajnirani i iznimno lagani, pripremanje hrane je jednostavno, čak i uslijed dugotrajnih i ponavljajućih kuhinjskih radnji.


  • Visoko kvalitetne oštrice izrađene od cirkonske keramike zadrže iznimnu oštrinu do 10 puta dulje od čeličnih.
  • Namijenjeni su za jednostavno i precizno rezanje i sjeckanje svježeg voća ili povrća te mesa bez kostiju.
  • Zbog ekstremne oštrine i glatke polirane površine, hrana se tijekom rezanja ne hvata za oštricu. 
  • U usporedbi s čeličnim noževima, keramički ne zadržavaju miris, zato bude pripremljena hrana zadržala prvotni okus, boju i miris. 
  • Napredna keramika ne prenosi ione metala na hranu i nije podložna hrđi.


*Pakka drvo je vrsta ploče sastavljena od više slojeva furnira tvrđih drva. Impregnirana je fenolnom smolom te potom kompresirana u ploče čija je gustoća otprilike 29 slojeva drvenih furnira na palac. Prerađen materijal po izgledu podsjeća na masivno drvo, a moguće ga je obojiti u sve moguće nijanse ili uzorke.


Kyocera CLASSIC serija sastoji se od: KC25NWH nož s bijelom oštricom 7,5cm, KC35NWH nož s bijelom oštricom 11cm, KC50NWH nož s bijelom oštricom 13cm, KC80NWH keramički nož 14cm, KC90NWH keramički nož 15cm.


Sve oštrice ispolirane su do savršenstva. Noževi su pakirani pojedinačno u vlastite crne ambalaže s zlatnim logom Kyocere.