sl-SIhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

SERIJA KYOCERA FK: Visoka tehnologija + Kvalitetan oblik + Inovacija!

Keramički Kyocera noževi serije FK izrađeni su od cirkonske keramike te ih odlikuje izuzetna oštrina. Cirkonske oštrice su zbog svog sastava nekoliko puta tvrđe i izdržljivije od čeličnih. Tvrdoća materijala je usporediva s dijamantom.

Kyocera je ubrzala tisućljeće dug prirodni proces kristalizacije stijena na visokim temperaturama i tako razvila proces pri kojem se melje cirkonski i aliminijski oksid u iznimno fini prah koji se koristi za punjenje čeličnih modela. Prah se kompresira u oblik noža pod pritiskom većim od 300 tona.  

Nastali proizvodi potom se peku u posebnoj peći za keramiku pod temperaturom od 1000 stupnjeva Celzijusa. Postupak omogućuje izradu napredne keramike odličnih karakteristika – iznimna tvrdoća i mogućnost izrade vrlo tankih i oštrih rubova – koja predstavlja učinkovitu zamjenu za metal.

Drške su ergonomski dizajnirane i izrađene od otporne plastike. Noževi serije FK iznimno su lagani i praktični za korištenje.

  • Visoko kvalitetne oštrice izrađene od cirkonske keramike zadrže iznimnu oštrinu do 10 puta dulje od čeličnih.
  • Namijenjeni su za jednostavno i precizno rezanje i sjeckanje svježeg voća ili povrća te mesa bez kostiju.
  • Zbog ekstremne oštrine i glatke polirane površine, hrana se tijekom rezanja ne hvata za oštricu.
  • U usporedbi s čeličnim noževima, keramički ne zadržavaju miris, zato bude pripremljena hrana zadržala prvotni okus, boju i miris.
  • Napredna keramika ne prenosi ione metala na hranu i nije podložna hrđi.

 

 

Bijelo, crno ili u boji?

Kyocera noževi nisu poznati samo po svojoj oštrini i funkcionalnosti – dizajneri su prepoznali i estetsku usklađenost i savršenstvo dizajna.

Oštrice noževa serije FK možete izabrati u bijeloj ili antracitno crnoj boji. Tamnije oštrice izrađene su posebnim postupkom tijekom kojeg se u smjesu dodaje i antracitna boja.

Osim što su antracitne boje, oštrice su i nešto tvrđe, što omogućuje dugotrajnu oštrinu.

 

Kyocera FK-110WH-BK

Kyocera FK-125BK-BK

Drške serije FK s bijelom oštricom dostupne su u cijeloj paleti boja, dok noževi tamne oštrice imaju drške samo u crnoj.

Kyocera serija FK sa drškama u boji:

 

Osim pojedinačnih noževa, Kyocera je pripremila i nekoliko privlačnih setova koji su prigodni za darivanje.
Setovi obično sadrže dva noža različite veličine i oblika, a pakirani su u ambalaže koje su izrađene od različitih materijala, ovisno o želji kupca.

 

Luksuzni set dva noža ( FK140 in FK075 ) s specijalnom bijelom keramičkom oštricom i crnom ili bijelom drškom u ambalaži od umjetne kože.