sl-SIhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

KYOTOP SANDGARDEN - Sklad tradicionalne japanske ljepote i Kyocerine visoke tehnologije

Kyotop Sandgarden je najkvalitetnija serija Kyocera keramičkih noževa. Osmerokutna drvena ručka s ukrasnim zakovicama omogućuje optimalno držanje. Oštrica valovite strukture u antracitnoj boji je dizajnirana u stilu japanskih pješčanih vrtova »KARESANSUI«, po čemu je i dobila ime.

Osim vrhunskog dizajna, odlikuje ih i vrhunska kvaliteta. Izrađeni su posebnim proizvodnim procesom pomoću vrućeg izostatičkog pritiska (HIP - Hot Isostatic Pressing) koji omogućuje tvrdoću usporedivu s dijamantom.

  • Vrhunski Kytop Sandgarden kuhinjski noževi oblikovani su za svakodnevnu upotrebu. Zahvaljujući svojoj iznimnoj tvrdoći, izdrže opterećenja kontinuiranog rezanja i sjeckanja.
  • Kroz postupak proizvodnje Hot Isostatic Pressing (HIP) nastaje iznimno gusta i otporna struktura tehničke keramike zbog koje su noževi trajniji i i prikladni za svakodnevnu upotrebu.
  • Ergonomsko dizajnirana drška je izrađena iz Pakka drva kojeg, osim dobrog izgleda, odlikuje i izdržljivost i otpornost na vlagu.
  • Sashimi model brušen je samo na jednoj strani, što omogućuje precizno rezanje i tanko narezane komadiće ribe.
  • Zbog ekstremne oštrine i glatko ispolirane površine, hrana se tijekom rezanja ne gnječi i ne prijanja.
  • U usporedbi s čeličnim noževima, keramika ne zadržava i ne prenosi miris, stoga će pripremljena jela zadržati prvotni okus, boju i miris.
  • Jednostavno čišćenje – po potrebi ga samo isperete i osušite.

HIP (Hot Isostatic Pressing) – Vruče izostatičko presovanje.

HIP je poseban proces proizvodnje u kojem keramičke oštrice još jedanput gore u vakumsko zatvorenom prostoru i pod iznimno visokom temperaturom. Tako nastaje iznimno gusta i otporna struktura tehničke keramike koja je izuzetno tvrda i izdržljiva.Usporedni test HIP keramičkih noževa Kyocera s konvencionalnim noževima Kyocera i profesionalnim čeličnim noževima. Test izdržljivosti oštrice s papirom, koji je kao materijal jako abrazivan i brzo smanjuje oštrinu.
 

KARESANSUI - tradicionalni japanski stil.

Uzorak na oštrici Kyocera Kyotop Sandgarden serije keramičkih noževa predstavlja »KARESANSUI«, tipični dizajn japanskih kamenih vrtova iz 9. stoljeća. Između brojnih stilova japanskih vrtova, KARESANSUI je umjetnički izraženiji jer zahtjeva veliku kreativnost i disciplinu.

Jedan od poznatijih japanskih vrtova u KARESANSUI stilu je hram Ryoan-ji v Kyotu, poznat kao »Kameni vrt«. Nalazi se na popisu UNESCO-ve svjetske baštine.

Uzorci s usporednim crtama nazivaju se »pješčani valovi« te predstavljaju ocean, valove i vodeni tok. KARESANSUI djeluje umirujuće i inspirirajuće. Nije samo običan vrt, već potiče duboku introspekciju. Stoga se obično nalazi u ZEN hramovima i uglavnom je namijenjen meditaciji.
  Vrt u KARESANSUI stilu - hram Ryoan-ji u Kyotu.