sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Synology je predstavio DS416slim

Ogromni potencijal u malom pakovanju

Synology je predstavio DS416slim, NAS poslužitelj s četiri utora za diskove. Dizajniran je za kućne korisnike i profesionalce koji trebaju kompaktno, energetski štedljivo i lako prenosivo rješenje za pohranu podataka. U njega je moguće umetnuti do četiri 2,5-inčna hard diska ukupnog kapaciteta od 8TB.

"Uprkos smanjenom obliku i nevjerovatno maloj težini od oko 700 grama, DS416slim pruža sve mogućnosti koje očekujete od Synology NAS poslužitelja. Takva veličina pogodna je za korisnike koji trebaju pouzdani server, ali nemaju puno prostora", rekao je Jason Fan, Product Manager poduzeća Synology Inc. Uređaj DS416slim zbog svojih dimenzija (najduža strana kraća od 15 cm) se sigurno može instalirati bilo gdje, kako u maloj sobi u studentskom domu tako i u maloj kancelariji. Uređaj je jednostavan za prenošenje. Pored toga što služi kao lokalni/vanjski poslužitelj za datoteka, može se koristiti i za sigurnosne kopije podataka.

Hardverski je DS416slim dizajniran s dvojezgrenim 1.0 GHz procesorom i koprocesorom za enkripciju s 512 MB DDR3 memorije. S uključenom funkcijom Link Aggregation, DS416slim ima do 170.23 MB/s brzinu čitanja i 77,62 MB/s brzinu pisanja. Zapisivanje kroz 1-gigabitnu lokalnu mrežu obavlja se pri brzini od 78,81 MB/s, što je povećanje od 30%, prema prethodnim generacijama. Uz visoke performanse, DS416slim ima nisku potrošnju energije pa i pri punom pogonu troši samo 17.17 Vata.

DS416slim je jednostavan za održavanje i čišćenje. Četiri utora za 2,5-inčne diskove, koji se mogu mijenjati tokom rada, su lako dostupni, tako da se diskovi mogu vrlo brzo zamijeniti. Modul s ventilatorom nalazi se na dnu uređaja i može se, u slučaju kvara, lako zamijeniti. Osim toga, jedan od dva 3.0 USB ulaza je smješten na prednjem dijelu uređaja.

DS416slim pokreće DiskStation Manager (DSM), najnapredniji i intuitivan operativni sistem za NAS uređaje. Opremljen je širokim rasponom aplikacija, koja omogućuje obavljanje različitih zadataka, od upravljanja sigurnosnim kopiranjem do emitovanja multimedijskih sadržaja. Tako DS416slim donosi sve potrebne sadržaje za učinkovit rad, kao i sveobuhvatan skup multimedijskih programa. Synology je nedavno na ispitivanju TechTarget 10th Quality Awards NAS storage systems survey, koje je provedeno na uzorku prosječnih korisnika, dobio najviše ocjene za osnovni proizvod i za mogućnosti koje nudi.

Print
Kategorije:
Ocijeni:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x