sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

BLI preporučuje KYOCERA TASKalfa 406ci

KYOCERA Document Solutions, jedna od vodećih kompanija u oblasti rješenja za upravljanje dokumentima, na ispitivanju testnog laboratorija Buyers Lab (BLI) nagrađena je kao "Highly Recommended" i "Highly Reliable" za multifunkcionalni uređaj Kyocera TASKalfa 406ci. BLI je vodeća nezavisna istraživačka kuća u području kancelarijske opreme, a njihove ocjene proizvoda za upravljanje dokumentima cijene i poštuju naši kupci i voditelji IT odjela po cijelom svijetu.

BLI je pohvalio "izuzetnu pouzdanost" TASKalfa 406ci i naglasio da su njene odlične karakteristike, u kombinaciji s jednostavnim mrežnim postavljanjem, efikasnim ispisom u boji i jakim pogonom "izvanredna vrijednost". Štaviše, prema BLI procjeni, multifunkcionalni uređaj TASKalfa 406ci, u odnosu na druge proizvode u svojoj klasi, odstupa u "naprednim karakteristikama obrade dokumenata, kvaliteta skeniranja i jednostavnosti korištenja".

Marlene Orr, direktorica odgovorna za analizu kancelarijskih proizvoda u BLI je izjavila: "TASKalfa 406ci pruža funkcionalnost većih A3 uređaja u manjem paketu za puno nižu cijenu nego kod većih uređaja u ovoj klasi i s većom brzinom ispisa."

"Velika je čast dobiti tako snažne preporuke od Buyers Laba", rekao je Ryuzo Morita, direktor KYOCERA Document Solutions Inc. i generalni direktor korporativnog strateškog planiranja. "Vjerujemo da ćemo sa ovim uređajem, čiju pouzdanost rada prepoznaje i BLI, jednostavno pomoći našim korisnicima da optimizuju tok rada sa dokumentima."

Test je opsežan. Tokom, od prilike, dva mjeseca, BLI provodi mjerenja na gotovo svim karakteristikama, sposobnostima i operativnom sistemu: pouzdanost, multitasking, kvalitet ispisa, jednostavnost mrežnog postavljanja i upravljačkih programa štampača, praktičnost upravljanja, skeniranja i mogućnosti odgovora na radne zadatke.

Posebno temeljan bio je test pouzdanosti, koji je uključivao kako jednostavne tako i složene zadatke, papir različitog formata te veličine zadataka. TASKalfa 406ci se iskazala kao izuzetno dobar uređaj odradivši 150 000 ispisa i 15 000 skeniranja sa samo jednim zastojem bez servisnih intervencija. Tony Macera, glavni tehničar testova u BLI je izjavio: "Najimpresivniji ... u kombinaciji s jednostavnom rutinom održavanja, korisnici mogu biti sigurni da će uređaji raditi i da je vrijeme zastoja svedeno na minimum."

Procjena kvalitete ispisa provodi se u crno-bijeloj tehnici te u boji, sa standardnom rezolucijom od 1200 dpi. Ispisi visoke rezolucije posebno su privukli pažnju Joe Ellermana, voditelja laboratorija BLI: "Tonovi kože bili su vrlo prirodni, boje žive, a detalji kao da su iskakali."

Print

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x