sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera predstavila novu seriju kompaktnih A4 crno-bijelih uređaja

Kyocera Document Solutions, jedna od vodećih korporacija na području rješenja upravljanja dokumentima, predstavila je novu seriju A4 crno-bijelih ECOSYS štampača. Novi uređaji dizajnirani su tako da preduzećima pomažu u sigurnijem i efikasnijem upravljanju ispisima, istovremeno značajno smanjujući njihov uticaj na okoliš.

Novi uređaji nadopunjuju A4 portfelj ECOSYS crno-bijelih laserskih uređaja. Osmišljeni su za uspješno ispisivanje velikih količina dokumenata. Korisnici će se na ovaj način lakše nositi s rastućom potrebom za ekološkim i efikasnijim ispisom.

ECOSYS P3145dn, ECOSYS P3150dn i ECOSYS P3155dn kombinuje visoku produktivnost i trajnost. U poređenju sa svojim prethodnicima, ističu se redizajniranim dizajnom i poboljšanim funkcionalnostima, donoseći još bolje korisničko iskustvo.

Tri nova proizvoda predstavljaju najnoviju nadogradnju najpopularnije Kyocera ECOSYS serije. Još od svog osnivanja korporacija se zalaže za ekološki print; stvaranjem jedinstvene ECOSYS tehnologije 1992. godine ona u praksi pokazuje i nepokolebljivu predanost zaštiti okoliša. Kyocera, preduzimajući korake za svjesno smanjenje stvaranja otpada i smanjenje potrošnje energije uređaja za ispis, uvodi ekološku svijest u industriju. ECOSYS-ova inovativna tehnologija dizajnirana je tako da integriše koncepte ekologije, ekonomije i sistema koji kombinuju ključni cilj svake organizacije - ispunjavanje potreba za upravljanjem dokumentima samo jednim uređajem.

Štampači ECOSYS P3145dn, ECOSYS P3150dn i ECOSYS P3155dn imaju visoku produktivnost i do 13% kraće vrijeme prvog ispisa u odnosu na prethodnike. Zasluga za poboljšanje može se pripisati novom poligonskom kontroler motora. Dodatna prednost i korist za korisnike je kompatibilnost strojeva s tri vrste tonera.

Kao i svi ECOSYS uređaji, Kyocera je pažljivo integrisala ekološki prihvatljive postavke i cjelokupni dizajn u sisteme ovih uređaja kako bi promovisali održivost, dodatno smanjujući uticaj na okoliš. Uređaji ne sadrže kasete za tonere i izrađeni su od dugotrajnih komponenti što smanjuje složenost proizvodnih procesa i održavanja. Znatno manja potrošnja energije pomoći će preduzećima koje pokušavaju smanjiti troškove povezane s ispisom dokumenata. Ekološke funkcije Kyocera uređaja zaokružuju ekološkom celuloznom ambalažom.

Kyocerini upravljački programi već dolaze s mogućnošću šifriranja podataka. Novi uređaji uz pomoć funkcije Data Security Kit pružaju dodatne mogućnosti za kvalitetno i sigurno pohranjivanje podataka. Na ovaj će se način kodirati podaci prije nego što ih uređaj upiše na svoj disk. Nova funkcija korisnicima pruža novi praktičan način zaštite osjetljivih dokumenata i drugih važnih podataka. 

»U Kyoceri istinski vjerujemo u dostizanje veličine. Zato stalno nastojimo poboljšati i nadograđivati naše ključne proizvode, poput ECOSYS serije. Zahvaljujući najnovijim poboljšanjima ugrađenim u uređaje ECOSYS P3145dn, ECOSYS P3150dn i ECOSYS P3155dn, preduzeća mogu povećati funkcionalnost upravljanja ispisom uz poboljšanje sigurnosti podataka i uticaja na okoliš,« rekao je Nobuki Takada, generalni direktor odjela Marketing Innovation Centra u Kyocera Document Solutions Europe.


Print
Kategorije:
Ocijeni:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x