sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera Document Solutions dobila Nagradu za industrijsku tehnologiju

KYOCERA Document Solutions Corporation, koju vodi direktor Norihiko Ina, sa zadovoljstvom objavljuje da je 70. godinu zaredom primila Nagradu za industrijsku tehnologiju od Udruženja za industrijska istraživanja u Osaki. Nagrade za industrijsku tehnologiju dodjeljuju se radi podsticanja razvoja nauke i tehnologije te podsticanja mladih istraživača i inženjera.

Nagrada za industrijsku tehnologiju dodjeljuje se preduzećima članicama udruženja, s ciljem unapređenja nauke i podsticanja mladih istraživača i inženjera. Ovoga puta nagradu su dobili pojedinci koji su dali značajan doprinos razvoju tehnologije održavanja glave štampača koristeći sistem otopine za čišćenje. Tehnologija se koristi u razvoju Kyocerinog prvog produkcijskog štampača, TASKalfa Pro 15000c, i omogućuje automatsko čišćenje glava.

Da bi se održao kvalitet ispisa Inkjet štampača, potrebno je ukloniti nečistoću i osušeni višak tinte koji ostaje na površini glave. U tu svrhu razvijena je jedinstvena otopina za čišćenje koja otapa osušenu tintu. Otopina se dovodi iz posebne mlaznice na kraju glave na oštricu, koja briše površinu glave. Uz to, tehnologija također uključuje sistem čišćenja koji koristi otopinu za čišćenje kako bi završio brisanje i čišćenje same oštrice. Štampač može ispisati do 60 milijona A4 otisaka bez održavanja.

Kyocera se može pohvaliti bogatim iskustvom u razvoju tehnologije koja se temelji na dugotrajnim komponentama. Stoga na Kyocera štampačima i mulifunkcijskim uređajima nije potrebno vrlo dugo zamijeniti vitalne dijelove uređaja, poput valjka i bubnja uređaja. Kyocera uređaji tako se mogu pohvaliti vrlo malim uticajem na okoliš, što se odnosi i na novi Inkjet produkcijski štampač. Obećavaju da će nastaviti s naporima na razvoju proizvoda koji nude veću pouzdanost uz niže troškove.


Pogledajte videozapise koji prikazuju opisanu tehnologiju


Više informacija o produkcijskom štampaču TASKalfa Pro 15000c.


Print
Kategorije:
Ocijeni:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x