sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera je predstavila novo rješenje za ispis i skeniranje u oblaku

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je objavila izlazak rješenja Kyocera Cloud Print and Scan, koje korisnicima omogućuje ispis i skeniranje putem usluga u oblaku. Rješenje doprinosi unapređenju hibridnog radnog mjesta u preduzećima svih veličina jer nudi fleksibilno rješenje za ispis i skeniranje s udaljenih lokacija, dok kontroliše ukupne troškove ispisa putem centralnog upravljanja.

Prošle su godine mnoga preduzeća bila prisiljena usvojiti nove načine rada jer je pandemija COVID-19 imala nezamisliv uticaj na radna mjesta. Prema podacima Međunarodne organizacije rada (ILO), do kraja prve polovine godine oko 93 posto radnika živjelo je u zemljama koje su uvele mjeru zatvaranja ureda i drugih sličnih poslova. Gartnerovo istraživanje predviđa da će u određenoj mjeri najmanje 48 posto zaposlenika nakon pandemije nastaviti raditi na daljinu.

Kako se uredi sve više decentraliziraju, sve je veća potreba za ispisnom infrastrukturom koja bi zaposlenima pomogla u obradi dokumenata s različitih lokacija. Kyocera Cloud Print and Scan rješenje optimalno je za organizacije koje se prilagođavaju novom hibridnom načinu rada i žele povećati produktivnost. Rješenje nudi:

  • Ispis i skeniranje s više lokacija
  • Centralno upravljajte troškovima ispisa vaše organizacije praćenjem količine ispisa i postavljanjem pravila i ograničenja
  • Osiguravanje sigurnosti ispisa i skeniranja provjerom autentičnosti korisnika od strane administratora, kontrolom pristupa i šifriranjem podataka
  • Omogućavanjem slanja ispisa ili skenova u i iz usluga u oblaku trećih strana kao što su Google disk, OneDrive i DropBox

 »Vjerujemo da ispis i skeniranje u oblaku otvara nove mogućnosti za efikasno upravljanje podacima za preduzeća i druge organizacije. Novo rješenje temelji se na našoj misiji da pomognemo klijentima pretvoriti svoje podatke u znanje i koristiti ih za još efikasniji rad,« izjavio je Paul Socea, stručnjak za softver u Centru za tržišne inovacije u Kyocera Document Solutions Europe.

Osim toga, Kyocera u saradnji s Microsoftom nudi integraciju s Universal Printom za odabrane Kyocera printere i multifunkcijske uređaje. Universal Print je Microsoftova usluga ispisa u oblaku s više zakupaca (multi-tenant) koja organizacijama omogućuje upravljanje infrastrukturom ispisa putem usluga Microsoft 365 u oblaku.

Kako se promjene u obrascima rada i radnim mjestima nastavljaju ubrzavati, Kyocera ostaje predana razvoju rješenja koja povećavaju poslovnu produktivnost.

* Svi nazivi preduzeća i proizvoda koji se spominju u ovom saoštenju su zaštitni znakovi ili registrovani zaštitni znakovi njihovih preduzeća.


Print
Kategorije:
Ocijeni:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x