sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Synology je predstavio Synology DS216j

Snažno i pristupačno kućno spremište za sve vrste medijskih sadržaja

Synology je predstavio DiskStation DS216j, NAS server koji je namijenjen za prijenos multimedijskih sadržaja u udobnosti doma, a pruža kvalitetno dijeljenje datoteka i backup podataka. Pokreće ga dvojezgreni procesor s koprocesorom za izračunavanje operacija s pokretnim zarezom (FPU). Zato je DS216j s prostorom za ugradnju dva tvrda diska, idealan za kućne korisnike koji trebaju pouzdan i efikasan kućni server s niskom potrošnjom energije.

"Mislimo da smo s DS216j pružili najbolji izbor za sve one koji NAS servere koriste kod kuće i upotrebljavaju ga za prijenos multimedijalnih sadržaja, dijeljenje i sihronizaciju datoteka ili sigurnosno kopiranje podataka. Osim kapaciteta, DS216j donosi intuitivno korisničko okruženje, poboljšanu platformu i niz korisnih programa", rekao je Jason Fan, produkt menadžer kompanije Synology Inc.

Glavni procesor DS216j je nadograđen koprocesorom za izračun operacija s pokretnim zarezom, koji ubrzava rad. Takođe, nudi brzinu prijenosa 112,75 MB/sec pri čitanju i 97,6 MB/sec za upis podataka. DS216j je energetski vrlo efikasan, troši samo 14,85 W u punom pogonu i 6,95 W u stanju mirovanja.

DS216j pokreće DiskStation Manager (DSM), najnapredniji i intuitivan operativni sistem za NAS uređaje. Opremljen je sa širokim rasponom aplikacija koje omogućavaju opsežnu podršku zabavi i obavljanje raznih zadataka – od upravljanja sigurnosnim kopiranjima do emitovanja multimedijskih sadržaja. Čitaoci časopisa PC Pro proglasili su Synology najboljim NAS uređajem u 2015. godini („The Best NAS Device of 2015“). Prema njihovim istraživanju, više od četvrtine svih NAS-ova koje su kupili čitaoci PC Pro-a je iz Synologyja, a 97% čitaoca bi ponovno kupilo Synologyjev uređaj.

Za više informacija, molimo posjetite https://www.synology.com/products/DS216j.
 

Print

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x