sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Synology je predstavio DiskStation DS716+

Idealni NAS server za rastuće firme
Synology je predstavio DS716+, novi skalabilni NAS server sa dva utora za diskove koji pogoni 4-jezgreni procesor sa Btrfs datotečnim sistemom. DS716+ je namjenjen malim i srednjim firmama koje potrebuju jak i visoko efikasan server za pohranu i kodiranje podataka te upravljanje aplikacijama.
»DS716+, svojim kompaktnim oblikom, izvanredne mogućnosti. Vjerujemo, da je idealan uređaj za zahtjevne korisnike čije potrebe obuhvataju širok izbor programa ali i file server koji je sposoban simultano obavljati veliki broj zadataka u zaštićenom okruženju.«  izjavio je Chad Chiang, produktni vodja Synology Inc.
Opremljen je sa 2GB memorije, dva mrežna priključka Gigabit LAN i 4-jezgrenim 1,6 GHz procesorom, koji može raditi i na 2,08 GHz i opremljen je podrškom za AES-NI kodiranje. Tako DS716+ donosi spektakularne mogućnosti u radu sa kodiranim datotekam i brzine  prenosa do 218 MB/sek za čitanje  te 141 MB/sek za pisanje kodiranih podataka. Pored toga omogućava simultano transkodiranje H.264 4K videa rezolucije do 1080p.
Uređaji su dizajnirani tako, da je postavljanje diskova jednostavno, bez upotrebe alata. Dizajneri su se u osnovi usredotočili na funkcionalnost sistema. Zato DS716+ donosi podršku za  izmjenu diskova tokom rada i dva gigabitna mrežna priključka sa podrškom za zamjenski način djelovanja. Što više, za bolji prenos podataka je opremljen sa tri priključka USB 3.0 i jednim eSATA za izbor dodatnih mogućnosti zaštićenog kopiranja. 
Korisnici jednostavno aktiviraju Btrfs, poseban datotečni sistem, koji, sa ugrađenom provjerom integritete podataka, miroring-om meta podataka i kvotama za grupne mape omogućava veću zaštitu uređaja, bolje upravljanje i naprednu zaštitu podataka. 
DS716+ pogoni DiskStation Manager (DSM), najnaprednij i najintuitivniji operativni sistem za uređaje NAS. Opremljen je sa širokim izborom aplikacija koje omogućavaju izvršavanje zadatakasve od upravljanja sigurnošću pa do upravljanja okruženjem. DS716+ tako omogućava izvršavanje svih osnovnih zadataka u organizaciji te povećanje radne efikasnosti. Synology je dvije godine uzastopno izabran za pobjednika na takmičenju "PC Mag Business Choice Award winner", na kojem je postigao najviše ocjene u svim elementima, uključujući i funkcionalnost, ukupnu vrijednost i preporuke korisnika.


Print

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x