sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

KYOCERA DOCUMENT SOLUTIONS EVROPE PRIMILA ISO 27001 CERTIFIKAT

KYOCERA Document Solutions Europe B.V. (Kyocera) pokazala je svoju predanost sigurnosti podataka postizanjem međunarodne norme ISO 27001 certifikat.

Nakon rigorozne revizije, certifikat je kompaniji Kyocera odobren od strane BSI Group, međunarodno priznatog tijela za standarde. Opsežna revizija hardvera, softvera i procesa Kyocera provedena je u aprilu 2016. godine, u Kyocera poslovnicama u cijeloj EMEA regiji, uključujući sjedište u Hoofddorp u Holandiji.

ISO 27001 je međunarodni standard koji opisuje najbolje prakse u području upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS). Certifikacija prema ISO 27001 pokazuje da organizacija slijedi najviše standarde i najbolju zaštitu podataka.

"Ponosni smo što smo među prvima u našoj industriji primili ovaj certifikat", izjavio je Andrie Muchtar, šef europske informacijske sigurnosti, KYOCERA Document Solutions Europe BV "Standard ISO 27001 pruža jedno od najsnažnijih garancija za sigurnost zaposlenika i naših kupaca, omogućujući nam da uspiješno konkurišemo na tenderee gdje je su sigurnosni aspekti obavezan uslov.

"Kako naši kupci prelaze u digitalno okruženje, internetska sigurnost je od najveće važnosti za KYOCERA Document Solutions Europe i naše podružnice širom Europe, Bliskog Istoka i Afrike. Na osnovu ovoga mi smo spremni da osiguramo usklađenost sa evropskim propisima (GDPR) i podržimo naše klijente kako bismo osigurali da se pridržavaju tih zahtjeva. "

"ISO 27001 certifikat dokazuje da organizacija ozbiljno uzima u obzir sigurnosne prijetnje te je definirala i uspostavila najbolje prakse u procesu sigurnosti i kontrole ", izjavio je Dave Hagenaars, izvršni direktor BSI Grupe, Holadija B.V.

"ISO 27001 certifikat ne samo da donosi veliku komercijalnu vrijednost kompaniji Kyocera, već pruža i visok nivo sigurnosti informacija. Dakle, brigu o našim klijentima i zaposlenicima usklađujemo s temeljnom filozofijom naše kompanije - da činimo dobro za čovječanstvo ", zaključuje Takahiro Sato, predsjednik KYOCERA Document Solutions Europe B.V.

 

O BSI-u

BSI (British Standards Institution) je kompanija za poslovnu standardizaciju, koja osigurava preduzećima potrebna rješenja za prevođenje standarda najbolje prakse u navike izvrsnosti. Formiran 1901. godine, BSI je bio prvi svjetski nacionalni institut za standarde i jedan je od osnivača Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO). Više od jednog vijeka kasnije nastavlja olakšavati unapređenje poslovanja širom svijeta pomažući svojim klijentima da pokreću performanse, upravljaju rizikom i održivom rastu usvajanjem međunarodnih standarda za sisteme upravljanja, od kojih su mnoge potekle iz BSI-a. BSI Kitemark ™, poznat po markama izvrsnosti obuhvata više sektora, uključujući Aerospace, Automotive, Built Environment, Food, Healthcare i ICT. S 80.000 klijenata u 182 zemlje, BSI je organizacija čiji standardi nadahnjuju izvrsnost širom svijeta.

Za više informacija, molimo posjetite www.bsigroup.com.

Print
Kategorije:
Ocijeni:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x