sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Synology je predstavio Surveillance Station 8.1 Beta

Izvanredne performanse i cjelokupna rješenja

Korporacija Synology Inc. je objavila da je dostupna nova verzija Surveillance Station 8.1, programa za upravljanje video nadzorom na NAS Synology serverima. U isto vrijeme poziva sve zainteresovane da se uključe u testiranje beta verzije, s uvjerenjem da će sve korisne sugestije i komentare uključiti u službenu verziju programa.

»S tehnikom udaljenog pristupa arhiviranja snimaka te integracijom blagajne (POS) i videa, Surveillance Station 8.1 nudi cijelokupno rješenje za upotrebu u trgovačkim lancima. Integracijom interfona te sposobnošću prebacivanja između različitih nivoa sigurnosti uz pomoć funkcije Geofence, Surveillance Station 8.1 donosi najbolje iskustvo zaštite čak i privatnim korisnicima,« izjavila je Ruby Lin, voditelj proizvoda Synology Inc. »S uvođenjem GPU tehnologije ubrzanja značajno se smanjuje upotreba centralnog procesora što omogućuje nesmetano prikazivanje videa i izuzetno brzo djelovanje nadzornog sistema.«

Surveillance Station 8.1 Beta donosi brojne nove funkcije, uključujući:

Udaljeno arhiviranje snimaka: osmišljeno je za rješavanje problema koji se pojavljuju u većini trgovačkih lanaca koji imaju ograničeni prostor za arhiviranje u poslovnicama. Korisnici mogu prilagoditi vrijeme i vrste događaja koji pokreću snimanje, a snimke će biti skladištene u centralnom arhivu. Time sistem koristi prostor za arhiviranje u sjedištu preduzeća, a vrijeme prijenosa snimaka u arhiv korisnik može prilagoditi tako da koristi propusnost koja je dostupna te ne ometa normalan rad mreže.

POS1 integracija: trgovine sada mogu pratiti transakcije pomoću odgovarajućih video snimaka. Na taj način preko intuitivnog interfejsa možete u arhivu potražiti odgovarajuću transakciju te brzo i efikasno riješiti moguće konflikte. Korisnici također mogu prilagoditi upozorenja o neuobičajenim transakcijama ili postaviti druga pravila za poslovanje putem aplikacije Action Rule.

Integracija kamera u interfon sistemu2kamere u interfonima nude mnoge mogućnosti, od video nadzora, zvona, zaključavanja vrata, dvosmjernog razgovora i mnogo više. Osim tih funkcija te pretraživanja po istoriji snimaka u Surveillance Stationu, omogućen je i dvosmjerni zapis snimaka te jednokratni ručni pristup preko programa DS cam. To vam omogućuje da komunicirate sa svojim posjetiteljima bez obzira gdje se nalazite.

Način Home (Doma): za upotrebu Surveillance Station 8.1 Beta u vašem domu, omogućena su dva različita načina postavki, zavisno o tome da li je korisnik kod kuće ili ne. Različiti načini mogu se ručno prebaciti obzirom na raspored, pomoću programa Geofence. Kada se prebacite na drugi način postavke, sistem prilagodi raspored snimanja, postavki upozorenja, profile reprodukcije te aktivira posebna unaprijed postavljena pravila.

Podrška za HTML53za upravljanje programom Surveillance Station niste više ograničeni na korištenje Surveillance Station klijenta ili Safari preglednik. S podrškom za HTML5 sada možete gledati snimke i u Chrome pregledniku.

Ubrzavanje grafičkog procesora (GPU)4: ubrzavanje GPU je sada podržano u Window verziji Surveillance Station preglednika. S nadogradnjom Surveillance Station 8.1 beta te aktivacijom GPU opcije, korisnik može uživati u izuzetno snažnom radu preko ugrađenih grafičkih kartica, bez potrebe za kupovinom dodatnih. Na taj način se smanjuje potrošnja glavnog procesora uređaja, a reprodukcija snimaka ljepše je iskustvo.

Za više informacija o Surveillance Station 8.1 Beta posjetite  http://sy.to/wyoah.

Dostupnost

Synology Surveillance Station 8.1 dostupan je za preuzimanje u operacijskom sistemu DSM. Za više informacija o kompatibilnosti s DSM, instalaciji programa te prikladnim modelima, posjetite http://sy.to/kr0og

  1. Svaka blagajna (POS) zahtjeva dvije licence.
  2. Način instalacije interfon kamera jednak je postupku namještanja uobičajenih kamera. Svaka zahtjeva jednu licencu.
  3. U trenutnoj verziji podržani su samo MJPEG i H.264 pogonski programi. Neke dodatne funkcije, kao što su transformiranje Fisheye snimaka u panoramske, analitika live videa i pametan način pretraživanja, nisu podržani. Za potpuni izbor funkcija još uvijek savjetujemo korištenje Surveillance Stationa ili Chrome preglednik.  
  4. U Live View samo H.264 način reprodukcije podržava GPU ubrzanje. Podrška za transformiranje Fisheye videa u panoramu te analitika live snimaka još nisu dostupni. Načini reprodukcije koji ne podržavaju GPU ubrzanje će i dalje koristiti dekodiranje na glavnom procesoru uređaja

Print
Kategorije:
Ocijeni:
3.0

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x