sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera dobitnik japanske nagrade za održivi razvoj, devetu godinu zaredom

Kyocera Document Solutions Europe, jedna od vodećih svjetskih kompanija za rješenja upravljanja dokumentima, obilježava Svjetski dan zaštite okoliša kao dio Kyocera grupe, koja je devetu godinu zaredom nagrađena Japan’s Environment Minister’s Award za aktivnosti sprječavanja globalnog zagrijavanja.

Kyocera Document Solutions Europe, jedna od vodećih kompanija za upravljanje dokumentima, obilježava Svjetski dan zaštite okoliša. Korporacija je dio Kyocera Grupe koja je u decembru 2018. godine, devetu godinu zaredom, dobila prestižno priznanje Environment Minister’s Nagrada je stečena naporima za očuvanje energije u proizvodnom pogonu Nagano Okaya, kao i ekološkim aktivnostima na podizanju svijesti o okolišu.


Djelimično, nagrada je dodijeljena korporaciji Document Solutions, koja djeluje u skladu s visokim ekološkim standardima utvrđenim u strategiji zaštite okoliša kompanije, u šemi upravljanja okolišem. Kao rezultat toga , uspjeh kompanije je uslijedio kombinovanjem ekonomskih i ekoloških ciljeva kompanije. Ekološke strategije, poznate i kao Green Management, ugrađene su u poslovne strategije cijele korporacije i mogu se svrstati u tri različita ciljna područja kao što su:

  1. Zeleni proizvodi, koji promiču društvo s niskim udjelom ugljika.
  2. Zelene fabrike, što naglašava na potrebu minimiziranjem otpada u fabrikama i postrojenjima.
  3. Zelene komunikacije koje podižu svijest i rade na očuvanju biološke raznolikosti smanjujući štetne uticaje na okoliš.


Filozofija kompanije koja se temelji na spomenutoj strategiji zaštite okoliša omogućava Kyocera-i suživot s prirodom te definiranje i usmjeravanje uspjeha kompanije. Autor filozofije, koja inzistira na opredjeljenju korporacije da djeluje u skladu s motom "Poštujte ono što vam je dano i budite ljubazni prema ljudima", osnivač je Kyocere, Dr. Kazuo Inamori.

U skladu s korporativnim modelom, Kyocera Document Solutions Europe stavila je klimatske promjene u prvi plan svog poslovanja. . Ista načela vrijede za dizajn uređaja i rješenja. ECOSYS-ova jedinstvena tehnologija za ispis pomaže u smanjenju otpada i jedno je od prvih rješenja koja koriste samo komponente koje zamjenjuju toner za laserske pisače.

Tehnologiju nadopunjuje program za recikliranje pod nazivom Toner Take-Back. U vrijeme ovog programa u Europi je reciklirano je 600 tona praznih toner kaseta. Ovaj program pomaže korisnicima da recikliraju jedan od najčešćih izvora uredskog otpada. Učešćem u programu kompanije doprinose smanjenju potrošnje otpada i energije.

Korporacija se također ponosi proizvodnjom svojih uređaja na način da želi smanjiti uticaj svakog hardverskog rješenja na okoliš. Kyocera Document Solutions daje primjer ostalim proizvođačima proizvodeći toner koji radi na 30% nižoj temperaturi i samim tim troši manje energije.

Kako bi pokazala istinsku predanost upravljanju zaštitom okoliša i naporima na promicanju održivosti, Kyocera Group je od 2011. godine članica UN Global Compact-a, najveće svjetske preduzetničke inicijative za održivi razvoj.>

Zahvaljujući odlučnosti Kyocere da održivo djeluje u svim svojim poslovnim jedinicama, kompanija je postigla razna priznanja u području okoliša širom svijeta. Nagrade ističu Kyocera izuzetnu predanost zaštiti svijeta oko nas, dajući nadu u zdraviju budućnost za generacije koje dolaze.

Print
Kategorije:
Ocijeni:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x