sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Medicinski univerzitet u Beču uspješno koristi NAS Synology servereO ustanovi

Medicinski univerzitet u Beču je obrazovna ustanova sa dugom i bogatom tradicijom naučnog istraživanja u Evropi. Sa preko 8.000 studenata ujedno je i najveća visokoškolska ustanova na njemačkom govornom području te jedan od najvećih istraživačkih centara u Evropi. Univerzitet posjeduje 27 klinika, 3 klinička instituta, 12 centara za teorijsku medicinu kao i veliki broj specijalizovanih laboratorija.

Izazov

Univerzitetski Centar za fiziologiju i farmakologiju (CFF), izučava i istražuje funkcije organizama i njihovu reakciju na otrove i lijekove. CFF je bilo potrebno rješenje za čuvanje i jednostavno rukovanje podataka u četiri insituta. Podaci su se satojali od Office dokumenata, podataka preko 200 kosirinika kao i back-up sa virtualnih mašina. Ukupna količina skladišne memorije koju su sve datoteke zauzimale bila je 100 TB koja se nalazila na velikom broju starih servera i bilo je potrebno uraditi centalizaciju svih ovih podataka koristeći moderna sistemska rješenja.

Želja CPP-a je bila da podaci budu dostupni 24 sata dnevno te da rješenje nudi opciju za back-up, a da u isto vrijeme koristi intuitivne aplikacije i interfejs koji dozvoljava jednostavnu administraciju.

„Napravili smo pravu odluku kada smo se odlučili za Synology RackStation RS4017XS+. U našim budućim projektima planiramo da implementiramo još Synology uređaja“
Bernhard Taschner – IT menadžer/administrator, Centar za filozofiju i farmakologiju Medicinskog univerziteta u Beču.


Rješenje

Odgovorni IT administratori medicinskog fakulteta su odlučili da Synology može ponuditi najbolja rješenja za potrebe fakulteta. Postavka sa RS4017xs+ sa 64GB RAM memorije i 16 x 10TB Seagate Iron Wolf Pro hard diskovima je omugćila centralnu server soluciju za 400 korisnika i kao backup destinacija za pet virtualnih mašina. Na ovaj način umanjeni su troškovi održavanja i integracija sa postejećim istraživačkim centrima je značajno popravljena. Također,dodatnom centralizacijom zaštićena je ogromna količina neprocjenjivo vrijednih informacija koje su sada dostupne svim uposlenicima i korisnicima koji imaju pristup.

Set-up koji je napravljen ima mogućnost da pravi Snaprshot replikacije na glavi NAS svakih 3 do 6 sati i da ih sinkronizira putem 10GbE LAN portova na drugi NAS. Na ovaj način se dodatno pojačava zaštita podataka u slučaju neočekivanih događaja koji mogu biti pogubni ako su podaci sačuvani samo na jednoj lokaciji.

Prednosti

Podaci su sada transferirani sa starog sistema na Synology NAS, i dostupni su 24 sata dnevno. Dok dodatni „Replication-server“ služi kao zaštita, a zbog sigurnosnih razloga se nalazi u drugoj zgradi.

O kompaniji Synology

Synology proizvodi rješenja za pohranu podataka za mrežu, IP sistemski video nadzor i mrežne uređaje koji mijenjaju način na koji korisnici upravljaju podacima i mrežama i obavljaju zadatke nadzora. Uzimajući sve prednosti najnovijih tehnologija, Synology korisnicima pruža pouzdana i pristupačna rješenja za:

| centralizaciju skladištenja podataka

| backup

| virtualizacije

| sinhronizacija podataka

| visoku dostupnost podataka

| video nadzorPrint
Kategorije:
Tagovi:
Ocijeni:
5.0

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x