sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Gartner je uvrstio Kyoceru u Čarobni kvadrant pružaoca usluga za upravljanje sadržajem

Korporacija Kyocera Document Solutions Europe objavila je, da je uvrštena u magični kvadrant pružaoca usluga za upravljanje sadržajem, koji predstavlja globalna kuća Gartner (Gartner Magic Quadrant for Content Services Platforms (CSP) – za pregled se trebate pretplatiti na Gartnerove usluge. Kyocera je u ovom izvještaju prvi put u svojoj istoriji svrstana među važnije igrače. 

Gartnerov magični kvadrant najvažniji je izvještaj o istraživanju na određenom tržištu. Nudi sveobuhvatan pogled na položaj pojedinaca u istraživačkom području*2. Pružaoci se ocjenjuju na temelju nekoliko kriterijuma, kao što su »cjelovitost vizije« i «sposobnost provođenja«. Izvještaj je objavljen 16. novembra i predstavlja Kyoceru kao nišnog igrača.

Platforme usluga za upravljanje sadržajem (CSP) Gartner definiše kao ključne alate organizacije za upravljanje i organizaciju sadržaja. CSP nude zaposlenicima moderan način pristupa i rada sa sadržajem koji nadilazi organizacijska ograničenja*1 i uređaje koji se koriste. Omogućuju organizacijama da optimalno koriste različite vrste dokumenata (računi, otpremnice, narudžbenice, dokazi o plaćanju, bankovni računi, e-mailovi, slike, zvučne datoteke itd.) kroz karakteristike kao što su hvatanje dokumenata, centralno arhiviranje, automatizacija toka rada, saradnja i upravljanje zapisima.

Kyocera jača svoj portfelj platformi za upravljanje sadržajem, uključujući rješenja za Enterprise Content Management*3 kako bi bolje podržala svoje kupce i stvorila pametnije radno okruženje. Kao dio ove strategije, društvu Kyocere pridružili su se posljednjih godina Ceyoniq Technology GmbH, DataBank IMX, LLC, Alos GmbH, Ever Team Software SAS i OPTIMAL SYSTEMS GmbH, koji kombinuju vodeće tehnologije kako bi zadovoljili različite potrebe kupaca.

»Širenjem portfelja i povećanjem sinergija želimo da usluge sadržaja postanu pristupačnije kupcima svih veličina i djelatnosti. Uzbuđeni smo što smo uključeni u Gartnerov čarobni kvadrant za platforme za uslugu sadržaja; I dalje ćemo nastojati proširiti našu paletu rješenja kako bismo pomogli našim kupcima da iskoriste postojeće znanje i rješenja«, rekao je Kozo Teramoto, generalni direktor prodaje i marketinga u Kyocera Document Solutions Europe.

U Kyoceri vjeruju da priznanje koje dobivaju uključivanjem u Gartnerov čarobni kvadrant kao nišnim igračem na tržištu platformi za upravljanje sadržajem utire put za daljnje širenje poslovanja na ovom tržištu. Zbog činjenice da su promjene na tržištui dalje brze, korporacija ostaje vjerna svom fokusu na nuđenju rješenja koja će pomoći digitalizovati radna mjesta i povećati poslovnu produktivnost.

*1: Izvor: Gartner, Magic Quadrant for Content Services Platforms, Michael Woodbridge et al., 16 November 2020.

*2: Izvor: Gartner Research Methodologies, Magic Quadrant https://www.gartner.com/en/research/methodologies/magic-quadrants-research.

*3: Enterprise content management odnosi se na rješenja za integraciju podataka, efikasno upravljanje i automatizaciju toka rada s dokumentima.


Gartner Ograničenje odgovornosti

Gartner ne podržava nijednog dobavljača, proizvod ili uslugu naveden u njegovim istraživačkim publikacijama, niti savjetuje korisnike tehnologije da biraju samo one dobavljače s najvišim ocjenama ili bilo koju drugu oznaku. Gartnerove istraživačke publikacije sastoje se od mišljenja Gartnerove istraživačke organizacije i ne bi se trebale tumačiti kao činjenice. Gartner se odriče svih garancija izraženih ili impliciranih u vezi s ovim istraživanjem, uključujući sve garancije prodaje ili podobnosti za određenu svrhu.


Print
Kategorije:
Ocijeni:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Vaše ime
Vaš e-mail
Subjekt
Upišite poruku...
x