Upravljanje ispisom

Kontrola ispisa

Rješenja za upravljanje ispisom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija ispisa

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu pohranu podataka

ICT USLUGE

Zaštita podataka

Najučinkovitija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za pohranu i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

Mrežna oprema

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prijenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Korisnička podrška

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Synology podrška

Narudžba servisa i pomoć pri instalaciji uređaja ili postavljanje sistema za sigurnosno kopiranje

Opći uslovi poslovanja

Opći uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

Preuzimanja

Pristup cjenovnicima, brošurama, upravljačkim programima i ostalim važnim dokumentima

Kyocera prodajni partneri

Spisak ovlaštenih prodavača Kyocera štampača i multifunkcionalnih uređaja

Ovlašteni servisni partneri za Kyocera uređaje

Spisak servisnih partnera za Kyocera uređaje u BiH

O preduzeću Xenon forte Sarajevo

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Sarajevo

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku

Novosti

Budite u toku sa našim najnovijim vijestima

Studije slučaja

Primjeri dobre prakse naših programa i rješenja

Akcije

Kyocera uređaji na akciji

Odlaganje elektronskog otpada

Upravljanje elektronskim otpadom i iskorištenim tonerima

Prilika za posao

Provjerite otvorena radna mjesta

033 765 165

Synology je predstavio HAS5300 SAS diskove, dizajnirane za rješavanje zahtjevnih zadataka

Nakon objavljivanja SATA diskova serije HAT5300 u januaru, HAS5300 diskovi, dostupni u modelima od 16TB, 12TB i 8TB, najnoviji su dodatak Synology asortimanu disk jedinica. SAS diskovi su idealni za instalaciju u Synology-ova skalabilna rješenja za pohranu visokih performansi iz SA i UC serije.

Synology je predstavio nove 3,5-inčne SAS diskove sa oznakom HAS5300. Namijenjeni su za ugradnju u zahtjevnije sisteme gdje su potrebni veliki kapaciteti i kapaciteti za izgradnju pouzdanih sistema za pohranu podataka u poslovnim okruženjima.

Nakon objavljivanja SATA diskova serije HAT5300 u januaru, HAS5300 diskovi, dostupni u modelima od 16TB, 12TB i 8TB, najnoviji su dodatak Synology asortimanu disk jedinica. SAS diskovi su idealni za instalaciju u Synology-ova skalabilna rješenja za pohranu visokih performansi iz SA i UC serije.

Visoke performanse za kritična radna opterećenja

HAS5300 SAS diskovi imaju podršku za radna opterećenja od 550 TB/godišnje1 i 2,5 miliona sati srednjeg vremena do otkaza (MTTF). Dizajnirani su da pruže dosljedne i superiorne performanse u najintenzivnijim okruženjima. Tehnologija “Persistent write cache” dodatno pomaže da se osigura integritet podataka za kritične aplikacije.

Koristeći SAS protokol, Synology HAS5300 diskovi omogućavaju korisnicima da izgrade sistem od 180 diskova u moćnim NAS serverima SA serije ili pomažu da se osigura maksimalna dostupnost iSCSI usluga podataka u zahtjevnim okruženjima koristeći UC3200 aktivno-aktivno IP SAN rješenje. Novi uređaji također podržavaju prijenos podataka velikom brzinom za konfiguracije koje zahtijevaju veliku količinu podataka.

“Diskovi isporučuju do 274 MB/s stabilne brzine prijenosa podataka, što ih čini idealnim izborom za kompanije koje zahtijevaju maksimalne performanse i pouzdanost,” rekla je Peggy Weng, menadžerica proizvoda u Synology Inc. “Bilo da radite opsežan video nadzor, multimedijalnu postprodukciju ili bilo koji drugi zahtjevan proces, HAS5300 diskovi konstantno isporučuju visoke performanse.”

Dizajniran da maksimizira performanse Synology sistema

Disk jedinice serije HAS5300 su prošle preko dvije stotine hiljada sati kompatibilnosti i testiranja stresa na Synology sistemima. Stoga nude pouzdanost bez premca i mogućnost integracije sa Synology uređajima i rješenjima, pomažući korisnicima da kreiraju temeljito testirana i pouzdana rješenja za pohranu podataka.

Tokom razvoja, serija HAS5300 je optimizovana za optimalnu kompatibilnost i najbolje moguće performanse kada se koristi u Synology sistemima i postiže najbolje rezultate u poboljšanju performansi oporavka RAID-a.

“Synology prilagođena optimizacija firmvera i hardvera omogućava 27% brže vrijeme oporavka RAID-a u sistemima sa HAS5300 diskovima u poređenju sa uporedivim diskovima na tržištu, značajno smanjujući vrijeme koje nizovi provode u degradiranom stanju, pomažući korisnicima da povećaju dugoročnu dostupnost sistema,” dodala je Peggy Weng.

Ažuriranja firmvera za HAS5300 diskove će biti isporučena zajedno sa najnovijim ažuriranjima operativnog sistema Synology DiskStation Manager (DSM), smanjujući opterećenje IT-a i osiguravajući da vaš sistem uvijek koristi najnoviji softver. Serija HAS5300 dolazi sa Synology 5-godišnjom ograničenom garancijom.

Dostupnost

Modeli od 16 TB, 12 TB i 8 TB za SAS HAS5300 su već dostupni kod vašeg Synology dobavljača.

   HAS5300-8THAS5300-12THAS5300-16T
InterfejsSAS 3.5”
Kapaciteta58 TB12 TB16 TB
RazredEnterprise
Skladište256 MiB512 MiB
Srednje vrijeme do prvog kvara (MTTF)2,500,000 ur
Max. stabilan protok230 MiB/242 MiB/262 MiB/
Garancija75 godina ograničene garancije
Kliknite da preuzmete brošuru HAS5300 sa punim tehničkim specifikacijama
  1. Radno opterećenje je definirano kao količina podataka – napisanih, pročitanih ili provjerenih naredbama iz glavnog sistema.
  2. Maksimalna stabilna brzina prijenosa podataka HAS5300-16T diskova.
  3. Između HAS5300-8T, HAS5300-12T i HAS5300-16T disk jedinica, sprovedeno je više od 200.000 sati testiranja sa Synology uređajima kako bi se povećala kompatibilnost ovih disk jedinica sa Synology uređajima.
  4. Testiranje performansi je sprovela kompanija Synology sa 12 disk jedinica na SA3600, koristeći RAID 5 i Btrfs sistem datoteka, u poređenju sa diskovima sličnog kapaciteta (12 TB) u istoj klasi (Enterprise). Rezultati su samo za referencu. Stvarne performanse mogu varirati u zavisnosti od radnog opterećenja, metoda testiranja i načina na koji su uređaji i softver konfigurisani.
  5. Definicija kapaciteta: Za čvrste diskove, terabajt (TB) znači 1.000.000.000.000 bajtova. Računarski operativni sistem, s druge strane, predstavlja kapacitet skladišnog prostora koristeći snagu 2 – za definiciju 1 GB = 230 = 1,073,741,824 bajta, čime se pokazuje manje prostora za pohranjivanje. Dostupni kapacitet memorije zavisi od veličine datoteke, formata, postavki, softvera i operativnog sistema. Stvarni formatirani kapacitet može varirati.
  6. Srednje vrijeme do kvara (MTTF) nije garancija ili procjena vijeka trajanja proizvoda; to je statistička vrijednost povezana s prosječnim stopama za veliki broj proizvoda koje možda ne odražavaju stvarne performanse. Stvarni vijek trajanja proizvoda može se razlikovati od MTTF-a.
  7. Garantni rok počinje teći od datuma kupovine kako je navedeno na računu. Pročitajte više o našoj politici ograničene garancije.
zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

19.05.2023

Synology je predstavio DiskStation DS423, jednostavno rješenje za pohranu podataka

Synology je predstavio DiskStation DS423 sa 4 ležišta, najnoviji dodatak Value seriji. NAS server predstavlja višenamensko rešenje za pohranu podataka za kućne korisnike i mala preduzeća.

Pročitajte cijeli članak
18.05.2023

Synology je predstavio nove modele NAS servera SA3610 i SA3410

Synology je predstavilo dva sistema za pohranu podataka SA3610 i SA3410, najnovije uređaje u seriji moćnih i svestranih NAS servera sa ukupnim kapacitetom pohrane koji se mjeri u petabajtima. Dizajnirani su za najteže zadatke i omogućavaju nadogradnju za budući razvoj.

Pročitajte cijeli članak
12.05.2023

Synology je predstavio svoje prve kamere

Synology je predstavio fleksibilne BC500 i TC500 kamere, dizajnirane za zidnu i plafonsku instalaciju, koje prkose svim vremenskim uslovima i pogodne su za integraciju u pametni sistem za nadzor prostorija.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Prijavite se na našu mailing listu i uvijek budite u korak s vremenom u oblasti digitalizacije, upravljanja dokumentima, štampe, zaštite podataka itd.