Programska rješenja

Upravljanje ispisom

Kontrola ispisa

Rješenja za upravljanje ispisom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija ispisa

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu pohranu podataka

ICT USLUGE

Zaštita podataka

Najučinkovitija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI I MREŽNA OPREMA

Synology

Rješenja za pohranu i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Synology kamere

Nadzorne kamere Synology

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prijenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

UPS - NEPREKIDNO NAPAJANJE

FSP Fortron

Zaštitite vaše uređaje od nestanka i fluktuacija struje

Podrška
Korisnička podrška

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Synology podrška

Narudžba servisa i pomoć pri instalaciji uređaja ili postavljanje sistema za sigurnosno kopiranje

Opći uslovi poslovanja

Opći uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

Preuzimanja

Pristup cjenovnicima, brošurama, upravljačkim programima i ostalim važnim dokumentima

Prodajni partnerji Kyocera

Spisak ovlaštenih prodavača Kyocera štampača i multifunkcionalnih uređaja

Ovlašteni servisni partneri za Kyocera uređaje

Spisak servisnih partnera za Kyocera uređaje u BiH

O nama
O preduzeću Xenon forte Sarajevo

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Sarajevo

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku

Novosti

Budite u toku sa našim najnovijim vijestima

Studije slučaja

Primjeri dobre prakse naših programa i rješenja

Akcije

Kyocera uređaji na akciji

Odlaganje elektronskog otpada

Upravljanje elektronskim otpadom i iskorištenim tonerima

Prilika za posao

Provjerite otvorena radna mjesta

033 765 165

Kyocera uvodi u modnu industriju štampanje tekstila gotovo bez vode

Tkanina, štampana održivim FOREARTH inkjet štampačem za tekstil, proizvod je modne marke ANREALAGE. Predstavljen je na Paris Fashion Weeku jesen/zima 2024-2025.
Paris_FashionWeek_Forearth

Kyocera Document Solutions Europe, jedna od vodećih svjetskih kompanija u oblasti rješenja za upravljanje dokumentima, također se testirala u oblasti ženske mode. Dizajniran od strane Kunihiko Morinage, modnog dizajnera i osnivača japanskog modnog brenda Anrealage, tkanina je odštampana Kyocerinim Forearth inkjet štampačem za tekstil. Uređaj je imao svoju premijeru u svijetu mode na nedavnoj sedmici mode jesen/zima 2024-2025 koja je održana u Parizu od 26. februara do 5 marta ove godine.

Ovo je ponosan i historijski trenutak za našu organizaciju“, kaže Takuya Marubayashi, predsjednik Kyocera Document Solutions Europe, B.V. “Na Paris Fashion Weeku vidjeli smo kako prekrasni dizajni oživljavaju sa zadivljujućim kvalitetom pomoću Forearth štampača, što je dokaz moći inkjet tehnologije. Uvjereni smo da je inkjet otvorio uzbudljivo novo poglavlje u štampanju tekstila.”

Pozadina koja je dovela do saradnje

Dizajner Kunihiko Morinaga pohvalio je dizajn Forearth štampača, koji koristi inkjet tehnologiju za štampanje na tekstilu, dramatično smanjujući upotrebu vode i doprinoseći rješavanju dugotrajnih problema u modnoj industriji, kao što su zagađenje vode od tiska i otpad od masovnog odlaganja zalihe tkanine i odjeće. Saradnja je proizašla iz zajedničkih vrijednosti dizajnera i Kyocere.

Kunihiko Morinaga

Kunihiko Morinaga je dizajner poznat po svojoj inovativnoj fuziji mode i tehnologije. Njegova jedinstvena perspektiva i kreativnost privukli su pažnju širom svijeta.core/paragra. Godine 2003. osnovao je brend Anrealage, koji modu prepoznaje kao alat za promjenu svakodnevnog života. Debitovao je na Nedelji mode u Parizu 2014. i izabran je među osam finalista u konkurenciji od 1.700 dizajnera na LVMH PRIZE, koju je 2019. osnovao Moët Hennessy – Louis Vuitton. Godine 2021. radio je na službenim uniformama za Japanski paviljon na Dubai Expo-u, a 2023. dizajnirao je scenske kostime za Beyonceinu svjetsku turneju. Morinagova jedinstvena sposobnost da se izrazi kroz modu i dalje iznenađuje i ima snažan utjecaj na industriju.

Komentar dizajnera

Tema ove kolekcije je “OBJEKAT”. Slijedio sam ideju odjeće za nežive predmete umjesto za ljude. Predstava reflektuje svijet za 100 godina, odnosno u 22. vijeku, i predviđa kakva će odjeća biti dostupna i kakvi će tada biti modni časopisi. U ovoj prezentaciji pokušavam da izrazim dizajn Forearth štampača koji drastično smanjuje korištenje vode za štampu na tekstilu, u obliku odjeće. Pokazala sam haljinu kao kap vode. Odjeća se obično kroji tako da pristaje ljudskom tijelu, ali ja sam konceptualizirala savršenu sferu kao ljudsko tijelo i napravila nabranu haljinu koja se obavija oko sfere. Sama haljina izgleda kao kap vode kada kugla nosi haljinu, ali kada je skinete sa kugle postaje normalna haljina.

U svim svojim godinama izrade odjeće uvjerila sam se da je neophodno koristiti puno vode za štampanje na tkanini, te da samo korištenjem vode čuvamo boje, živahan izraz i teksturu tkanine. Međutim, bio sam veoma impresioniran da tkanina otisnuta FOREARTH-om postiže isti živahan i jasan efekat, iako koristi vrlo malo vode. Tekstura tkanine nije oštećena, ostala je i mekoća tkanine. Vjerujem da je nova tehnologija neophodna za evoluciju, ne samo u modi, već i u širem svijetu. Forearth nam omogućava da izrazimo ono što ranije nismo mogli postići, a za našu vlastitu kreativnost je veoma važno da to vodi ka održivijoj budućnosti, u 22. vijeku. stoljeća.

Karakteristike štampača za tekstil sa inkjet tehnologijom Forearth:

Koncept bez vode

Dramatično smanjuje potrošnju vode u štampi na tekstil.*

Kreativna sloboda

Naše vlastite pigmentne boje omogućavaju mekan dodir nanesene boje i visoku postojanost na širokom spektru tkanina.

Sloboda lokacije

Štampanje tekstila više ne zavisi od izvora vode, tako da kompanije mogu postaviti mašinu bilo gdje, smanjujući troškove logistike, vrijeme i višak zaliha. Uređaj omogućava optimizirane količine proizvodnje sa gotovo bilo koje lokacije.

Budući da Forearth značajno smanjuje potrošnju vode u tekstilnoj štampi na gotovo nulu, ne zahtijeva specijalne objekte za paru i pranje, koji su potrebni u pre- i post-procesima konvencionalne štampe na tekstilu. Smanjenje vode također doprinosi dramatičnom smanjenju potrošnje energije i emisije CO2.

Osim toga, uređaj održava mekoću tkanine, što je važno u tekstilnoj i modnoj industriji, a omogućava i štampu visoke rezolucije na širokom spektru materijala kao što su pamuk, svila, poliester, najlon i mješovite tkanine.

Za više informacija o Forearth inkjet štampaču za tekstil, kliknite ovdje.

* FOREARTH koristi proces štampanja i sušenja u dva koraka. Proces štampanja je bez vode, dok proces održavanja troši znatno manje vode. FOREARTH reciklira vodu koja se koristi za čišćenje svoje pokretne trake uz pomoć filtera, tako da je potrošnja vode po 1 kg tkanine samo 0,02 litara, u poređenju sa 153 litre za konvencionalnu štampu (na osnovu istraživanja Kyocere iz 2022.).

zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

30.05.2024

Kyocera je održala konferenciju za novinare na Drupi 2024 na kojoj je predstavila svoju viziju budućnosti produkcijske štampe

Kyocera Document Solutions je jučer ugostila više od 30 novinara na konferenciji za novinare u Drupi 2024, na kojoj je predstavila svoju ambicioznu viziju inkjet produkcijske štampe. Uz već dobro afirmirani uređaj TASKalfa Pro 15000c, po prvi put u Europi je predstavljen i novi TASKalfa Pro 55000c.

Pročitajte cijeli članak
28.05.2024

Kyocera predstavlja produkcijski inkjet štampač s tintama na bazi vode na sajmu Drupa 2024

Manifestacija koja je počela danas u Dusseldorfu u Njemačkoj i trajat će do 7. juna, jedan je od najvažnijih događaja u sektoru produkcijske štampe u EMEA regionu. Posjetioci zainteresovani za razvoj industrije posjetit će i halu 8a/C20, gdje će se u Kyocerinom izložbenom prostoru upoznati s prednostima vodenog mlaznog štampanja.

Pročitajte cijeli članak
20.05.2024

Novi sistem proizvodnje solarne energije omogućit će smanjenje emisije CO2 za 4.210 tona godišnje

Očekuje se da će instalacija sistema za proizvodnju solarne energije smanjiti emisiju CO2 za 4.210 tona godišnje (što odgovara sadnji 300.694 stabala). Osim toga, ovaj obnovljivi izvor energije pokrivat će približno 41% električne energije koju potroši Kyocerina fabrika u Vijetnamu.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Prijavite se na našu mailing listu i uvijek budite u korak s vremenom u oblasti digitalizacije, upravljanja dokumentima, štampe, zaštite podataka itd.