Programska rješenja

Upravljanje ispisom

Kontrola ispisa

Rješenja za upravljanje ispisom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija ispisa

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu pohranu podataka

ICT USLUGE

Zaštita podataka

Najučinkovitija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI I MREŽNA OPREMA

Synology

Rješenja za pohranu i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Synology kamere

Nadzorne kamere Synology

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prijenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

UPS - NEPREKIDNO NAPAJANJE

FSP Fortron

Zaštitite vaše uređaje od nestanka i fluktuacija struje

Podrška
Korisnička podrška

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Synology podrška

Narudžba servisa i pomoć pri instalaciji uređaja ili postavljanje sistema za sigurnosno kopiranje

Opći uslovi poslovanja

Opći uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

Preuzimanja

Pristup cjenovnicima, brošurama, upravljačkim programima i ostalim važnim dokumentima

Prodajni partnerji Kyocera

Spisak ovlaštenih prodavača Kyocera štampača i multifunkcionalnih uređaja

Ovlašteni servisni partneri za Kyocera uređaje

Spisak servisnih partnera za Kyocera uređaje u BiH

O nama
O preduzeću Xenon forte Sarajevo

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Sarajevo

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku

Novosti

Budite u toku sa našim najnovijim vijestima

Studije slučaja

Primjeri dobre prakse naših programa i rješenja

Akcije

Kyocera uređaji na akciji

Odlaganje elektronskog otpada

Upravljanje elektronskim otpadom i iskorištenim tonerima

Prilika za posao

Provjerite otvorena radna mjesta

033 765 165

Synology je predstavio BeeDrive

Synology je predstavio BeeDrive, kompaktni data centar koji vam omogućava da istovremeno napravite rezervne kopije datoteka i fotografija lokalno sa računara, telefona i tableta.

Synology je predstavio BeeDrive, kompaktni data centar koji vam omogućava da istovremeno napravite rezervne kopije datoteka i fotografija sa računara, telefona ili tableta. Za manje od tri minuta podešavanja uređaja, korisnici računara će dobiti efikasan sistem zaštite datoteka koji je ograničen samo brzinom lokalnog preuzimanja, istovremeno osiguravajući potpunu privatnost i vlasništvo nad podacima.

“Danas svako od nas generiše nevjerovatnu količinu podataka na različitim ličnim uređajima. Konkretno, bolje kamere i novi foto ili video formati zauzimaju našu memoriju telefona ili clouda mnogo brže,” rekao je Dejvid Hu, menadžer proizvoda u kompaniji Synology Inc.

“Brzina onlajn prijenosa podataka nikada nije uhvatila korak sa eksplozivnim rastom obima podataka, što čini da sve radi sporije, a pohrana datoteka u cloudu je skuplja, posebno ako samo želimo da napravimo rezervne kopije, arhiviramo stare fajlove ili razmenjujemo fajlove između naših uređaja,” rekao je Hu. “Želimo da ponudimo lokalnu, privatnu alternativu.

“Nadamo se da ćemo koristiti BeeDrive Synology Data Center da prenesemo našu ekspertizu u backup tehnologiju na veću grupu korisnika, od kojih su mnogi čisto računarski pismeni, ali nemaju vremena i znanja o mrežnim postavkama za hosting servera koji radi 24/7 samo u svrhu pravljenja rezervnih kopija,” rekao je Hu. BeeDrive takođe nudi jednostavnu opciju za članove porodice i prijatelje postojećih korisnika Synologya.

Lokalna rezervna kopija PC i mobilnog sadržaja dugoročno smanjuje vrijeme i troškove rezervne kopije

Kada korisnik poveže uređaj sa računarom, može da izabere koje fascikle želi da zaštiti. BeeDrive automatski pravi rezervne kopije svih promjena u ovim fasciklama u realnom vremenu, pružajući kraće vrijeme oporavka podataka (bolji RPO) od planirane rezervne kopije svakog sata. Rezervne kopije datoteka na BeeDrive-u čuvaju se u istom formatu kao i na računaru. U slučaju kvara računara, korisnici mogu jednostavno povezati BeeDrive sa drugim računarom i odmah pristupiti svojim datotekama bez potrebe za instaliranjem bilo kog softvera i obavljanjem dugotrajnog procesa oporavka.

BeeDrive takođe pravi rezervne kopije fotografija i video zapisa sa iOS i Android uređaja putem Wi-Fi-ja. Istovremeno su zaštićeni i podaci sa telefona i tableta. Korisnici samo treba da zadrže svoj računar i mobilne uređaje povezane sa BeeDrive-om na istoj mreži i skeniraju QR kod. BeeDrive će početi automatsko pravljenje rezervne kopije vaših datoteka i oslobodiće prostor na vašem telefonu.

BeeDrive prevazilazi ograničenja propusnosti postavljenih od strane ISP-ova ili cloud servisa i može biti 11 puta brži od pravljenja rezervne kopije velikih datoteka sa računara na oblak i šest puta brži prilikom kopiranja sa mobilnih uređaja. 1

BeeDrop i dvosmjerna sinhronizacija povećavaju produktivnost prilikom razmjene datoteka između uređaja

Za terenske radnike ili druge zaposlene koji prave mnogo fotografija sa svojim telefonom, a zatim ih obrađuju na računaru u kancelariji, BeeDrop funkcija vam omogućava da bežično šaljete sadržaj generisan mobilnim uređajima sa iOS i Android uređaja na BeeDrive. Datoteke su dostupne odmah na PC-u – nema više otpremanja i preuzimanja iz oblaka.

Kada se prebacujete između poslovnih i kućnih računara, BeeDrive vam može pomoći da sinhronizujete datoteke na svakom računaru čim se povežu sa uređajem i ažurirate sve datoteke na računarima. Kopija je takođe dostupna na BeeDrive uređaju.

“Prikupljanje datoteka kreiranih sa svih ličnih uređaja korisnika je samo prvi korak,” rekao je Hu. “U budućnosti se nadamo da ćemo iskoristiti obilje računarskih mogućnosti računara kako bismo pomogli korisnicima da izvuku veću vrijednost iz samih podataka, na primjer automatskom kategorizacijom. Naš primarni cilj je da prenosimo savremene tehnologije korisnicima Synology uređaja i rešenja bez ugrožavanja njihovih podataka, privatnosti ili vlasništva.

Dostupnost

BeeDrive je dostupan u dve verzije kapaciteta 1TB i 2TB. Možete ih očekivati na prodajnim mestima od sredine juna 2023. godine. Planirana je i podrška za macOS. Za više detalja, posjetite https://bee.synology.com ili kontaktirajte svog lokalnog predstavnika Xenon forte d.o.o.

  1. Na brzinu prijenosa podataka mogu uticati različiti faktori, kao što su tipovi i veličine datoteka, uređaji domaćini, Wi-Fi brzine, provajderi usluga u cloudu i drugi uslovi korištenja. Testovi se izvode brzinom prijenosa interneta od 100 Mbps prilikom pravljenja rezervne kopije na usluge u oblaku.
zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

07.05.2024

Synology rješenje za praćenje omogućava prepoznavanje registarskih tablica

Synology Surveillance Station sada podržava automatsko prepoznavanje registarskih tablica (ALPR). Usluga je omogućena u saradnji sa Plate Recognizer™. Partnerstvo pruža dodatne mogućnosti koje svi korisnici Synology NAS servera i mrežnih video rekordera mogu besplatno iskoristiti.

Pročitajte cijeli članak
30.10.2023

Synology je pokrenuo redizajniranu web stranicu za evaluaciju performansi

Redizajnirana web stranica statistike učinka donosi značajna poboljšanja, kao što su korisnija mjerila i redizajniran interfejs. Omogućava korisnicima da brzo identifikuju, uporede i pronađu prava Synology rješenja koja najbolje odgovaraju njihovim specifičnim potrebama.

Pročitajte cijeli članak
23.10.2023

Synology je uveo nove napredne funkcije u Active Insight rješenje

Synology je nadogradio Active Insight, platformu za praćenje zasnovanu na Cloudu. Usmjereno na dobavljače upravljanih sistema i velike poslovne korisnike, ažuriranje donosi poboljšane mogućnosti vizualizacije koje ističu ključne sistemske metrike, kao i napredne funkcije praćenja i zaštite.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Prijavite se na našu mailing listu i uvijek budite u korak s vremenom u oblasti digitalizacije, upravljanja dokumentima, štampe, zaštite podataka itd.