Upravljanje ispisom

Kontrola ispisa

Rješenja za upravljanje ispisom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija ispisa

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu pohranu podataka

ICT USLUGE

Zaštita podataka

Najučinkovitija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI

Synology

Rješenja za pohranu i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

Mrežna oprema

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prijenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

Korisnička podrška

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Synology podrška

Narudžba servisa i pomoć pri instalaciji uređaja ili postavljanje sistema za sigurnosno kopiranje

Opći uslovi poslovanja

Opći uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

Preuzimanja

Pristup cjenovnicima, brošurama, upravljačkim programima i ostalim važnim dokumentima

Kyocera prodajni partneri

Spisak ovlaštenih prodavača Kyocera štampača i multifunkcionalnih uređaja

Servisni partneri

Spisak servisnih partnera za Kyocera uređaje u BiH

O preduzeću Xenon forte Sarajevo

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Sarajevo

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku

Novosti

Budite u toku sa našim najnovijim vijestima

Studije slučaja

Primjeri dobre prakse naših programa i rješenja

Akcije

Kyocera uređaji na akciji

Odlaganje elektronskog otpada

Upravljanje elektronskim otpadom i iskorištenim tonerima

033 765 165

Synology je predstavio naprednu platformu za praćenje Active Insight

Synology je najavio službeno izdanje Active Insight, NAS platforme za praćenje i upravljanje zasnovanu na cloudu, koja omogućava administratorima da zaštite svoje Synology uređaje od rizika kvara hardvera, gubitka podataka, sumnjivih aktivnosti, ranjivosti softvera i još mnogo toga.
Active Insight, platforma za praćenje i upravljanje NAS serverima u cloudu.

„Nekoliko stotina hiljada korisnika isprobalo je Active Insight tokom perioda beta testiranja. Dobili su uvid u poboljšanu kontrolu, upravljanje i sigurnost podataka u velikim instalacijama. Bili su u mogućnosti da vide kako Active Insight pomaže preduzećima i dobavljačima IT usluga da svoje Synology servere širom svijeta održe zaštićenima i bezbijednim“, rekao je Angel Huang, menadžer proizvoda u Synology Inc. „Na zvaničnom predstavljanju servisa skrenuli smo pažnju i na nekoliko novih funkcionalnosti koje pripremamo u bliskoj budućnosti.“

Sigurno praćenje velikih distribuiranih instalacija

Active Insight je Synology nova usluga u oblaku koja kombinuje najvažniju metriku performansi sistema, informacije o statusu, evidencije aktivnosti i bezbijednosna upozorenja u transparentnu i intuitivno dizajniranu kontrolnu tablu, bez obzira na to koliko se velikim sistemima instaliranih uređaja upravlja. Nova platforma pruža neposredan pregled važnih podataka i pomaže korisnicima da lako identifikuju uska grla i problematične uređaje u instalaciji.

Jednostavna provjera stotina instaliranih uređaja na sistemu je značajno poboljšanje, ali Active Insight nudi mnogo više. Izvještaji, upozorenja i obavještenja su bitan dio usluge, koji omogućava neprekidnu zaštitu 24/7. Kada administratori nemaju vremena da proaktivno provjere svoje sisteme, Active Insight skenira znakove potencijalnih problema i prikuplja podatke za identifikaciju prijetnji u realnom vremenu ili kasniju analizu.

Upravljanje rizicima prije nego što postanu problemi

Prilagođeni izvještaji u Active Insight-u omogućavaju IT timovima da redovno procjenjuju zdravlje i sigurnost svog sistema kroz strukturirane sažetke koji se mogu eksportovati i poslati e-poštom radi jednostavnog dijeljenja i arhiviranja. Dostupni u formatima dokumenata i proračunskih tabela, izvještaji pružaju bolji uvid u performanse uređaja, status ažuriranja i rezervne kopije, te aktivnosti korisnika u cijelom sistemu.

U slučaju da Active Insight utvrdi da metrika ukazuje na određeni rizik za uređaje ili podatke, obavještava administratore i predlaže vjerovatne uzroke i proces sanacije. Sistemski definisani događaji mogu biti dopunjeni prilagođenim znakovima ili pragovima prema individualnim potrebama ili procjenama. Uz mobilnu aplikaciju Active Insight, administratori sistema mogu primati obavijesti o svim mogućim problemima i važnim aktivnostima u sistemu.

Prijavite se, napravite rezervnu kopiju i upravljajte ažuriranjima iz clouda

Pored praćenja performansi sistema, Active Insight također omogućava administratorima da iskoriste prednosti usluge u cloudu kako bi zaštitili Synology servere od zastarjelog softvera, rupa u bezbijednosti podataka i neovlaštenih aktivnosti korisnika širom svijeta. Administratori mogu pregledati agregirane podatke i pregledati ukupnu sigurnost raspoređenih uređaja, provjeriti zdravlje pojedinačnih uređaja, analizirati izvještaje i pokrenuti korake za rješavanje problema, sve s iste web konzole ili aplikacije.

Pregled izvještaja o prijavi može otkriti da li je broj neuspjelih pokušaja autentifikacije posebno velik. Active Insight šalje obavještenja u realnom vremenu ako obrasci prijavljivanja daju razlog za sumnju, omogućavajući administratorima da dalje pregledaju uključene račune i IP adrese i preduzmu mjere po potrebi.

Pregled statusa rezervnih kopija po uređaju pomaže korisnicima da izbjegnu nedostatke u zaštiti podataka u Synology sistemima zbog neuspjelih ili nepotpunih zadataka sigurnosne kopije u Hyper Backup-u i olakšava dalju inspekciju pogođenih uređaja. A funkcija Active Insight za upravljanje ažuriranjem nudi aktivno upravljanje verzijama Synology DSM-a i drugih Synology paketa, omogućavajući administratorima da otkriju zastarjeli sistem i softver te nametnu ažuriranja direktno sa web interfejsa.

Prednosti za sisteme svih veličina

Active Insight se pokazao kao moćan alat u širokom spektru slučajeva upotrebe. Automatizirano i centralizirano praćenje ima očigledne prednosti za velike distribuirane instalacije. Međutim, mali sistemski administratori također imaju koristi od pouzdanog pristupa i visoke dostupnosti koje pruža platforma smještena u cloudu.

Active Insight se oslanja na podatke telemetrije koje pružaju host uređaji i ne zahtijeva dodatno podešavanje ili održavanje. Korisnici mogu nadgledati i upravljati različitim sistemima klijenata dodavanjem Synology naloga svojih klijenata na njihov Active Insight nalog. Ovo ga također čini veoma pogodnim alatom za organizacije i timove koji žele da eksternalizuju kontrolu uređaja.

Dostupnost

Active Insight je već dostupan na tržištima širom svijeta. Dostupni su besplatni i Premium paketi. Usluge Active Insight zahtijevaju Synology nalog.

Zainteresovani korisnici su pozvani da testiraju sve Premium funkcije tokom 60-dnevnog besplatnog probnog perioda, a onima koji se pretplate do kraja 2022. godine dostupni su raniji popusti do 50%.

Za više informacija o pretplatama i popustima posjetite web stranicu: stranica s cijenama.

Za više informacija o Synology proizvodima, posjetite web stranicu Xenon forte.

zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

21.11.2022

Synology je predstavio DiskStation DS923+

Synology korporacija je predstavila DiskStation DS923+ sa četiri ležišta za disk jedinice. Može djelovati kao primarno rješenje za pohranu i zaštitu podataka za kućne korisnike i mala preduzeća, ili kao čvorište za sisteme s uređajima na više lokacija.

Pročitajte cijeli članak
09.11.2022

Synology je predstavio WRX560 — Wi-Fi 6 ruter za moderni pametni dom

WRX560 ruter je mlađi i manji nasljednik već predstavljenog modela RT6600ax iz Synology-ove linije rutera Wi-Fi 6. Namijenjen je široj publici, ali i dalje kombinuje visoke performanse i naprednu mrežnu funkcionalnost.

Pročitajte cijeli članak
07.11.2022

Synology u 2023. godini

Na događaju je predstavljeno nekoliko noviteta, kako hardverskih tako i softverskih, a glavni fokus je bio na novom WRX560 Wi-Fi ruteru, operativnom sistemu DSM 7.2 i funkcionalnostima koje on donosi, te novim modelima x23 NAS servera.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Prijavite se na našu mailing listu i uvijek budite u korak s vremenom u oblasti digitalizacije, upravljanja dokumentima, štampe, zaštite podataka itd.