Programska rješenja

Upravljanje ispisom

Kontrola ispisa

Rješenja za upravljanje ispisom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija ispisa

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu pohranu podataka

ICT USLUGE

Zaštita podataka

Najučinkovitija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI I MREŽNA OPREMA

Synology

Rješenja za pohranu i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Synology kamere

Nadzorne kamere Synology

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prijenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

UPS - NEPREKIDNO NAPAJANJE

FSP Fortron

Zaštitite vaše uređaje od nestanka i fluktuacija struje

Podrška
Korisnička podrška

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Synology podrška

Narudžba servisa i pomoć pri instalaciji uređaja ili postavljanje sistema za sigurnosno kopiranje

Opći uslovi poslovanja

Opći uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

Preuzimanja

Pristup cjenovnicima, brošurama, upravljačkim programima i ostalim važnim dokumentima

Kyocera prodajni partneri

Spisak ovlaštenih prodavača Kyocera štampača i multifunkcionalnih uređaja

Ovlašteni servisni partneri za Kyocera uređaje

Spisak servisnih partnera za Kyocera uređaje u BiH

O nama
O preduzeću Xenon forte Sarajevo

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Sarajevo

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku

Novosti

Budite u toku sa našim najnovijim vijestima

Studije slučaja

Primjeri dobre prakse naših programa i rješenja

Akcije

Kyocera uređaji na akciji

Odlaganje elektronskog otpada

Upravljanje elektronskim otpadom i iskorištenim tonerima

Prilika za posao

Provjerite otvorena radna mjesta

033 765 165

Synology je predstavio novi ruter RT6600ax i nadogradnju SRM operativnog sistema

Synology je predstavio RT6600ax - Wi-Fi 6 ruter dizajniran da obezbijedi brzu i sigurnu vezu kako kod kuće tako i u preduzećima. Podržan novim Synology Router Manager-om (SRM) 1.31, RT6600ax je potpuno opremljen da odgovori na izazove modernih mrežnih okruženja.

Synology je predstavio RT6600ax – Wi-Fi 6 ruter dizajniran da obezbijedi brzu i sigurnu vezu kako kod kuće tako iu preduzećima. Podržan od strane novog Synology Router Manager-a (SRM) 1.31, RT6600ax je potpuno opremljen da odgovori na izazove modernih mrežnih okruženja, uključujući sve veći broj povezanih uređaja i rezultirajuću potrebu za zaštitom korisnika od sve većih sigurnosnih prijetnji.

Stabilnost i performanse

RT6600ax je prvi Synologyjev ruter sa Wi-Fi 6 certifikatom. Pruža pouzdaniji pristup mreži bez signala zbog boljeg kodiranja podataka, oblikovanja zraka, planiranja signala i izolacije. 2,5 GbE portovi, koji se mogu konfigurirati za rad u vanjskoj (WAN) ili lokalnoj (LAN) mreži, omogućavaju korisnicima da iskoriste prednosti internetskih veza s propusnošću od više gigabajta ili koriste uređaje visokih performansi – na primjer, NAS server, kao i brze bežične veze. Čak i kada je više uređaja povezano i sve funkcije su omogućene, četverojezgreni procesor od 1,8 GHz osigurava velike brzine veze i brze performanse.

Tri-band tehnologija radi u sprezi sa Smart Connect-om i omogućava optimizaciju distribucije uređaja i eliminaciju uskih grla u prijenosu podataka. Kompatibilnost sa novolicenciranim spektrom od 5,9 GHz2 otključava kanale koji nisu DFS na 80 i 160 MHz za ukupno 6,6 Gbps bežičnog protoka3, bolje istovremene veze i brže performanse VPN servera.

Čvrsta osnova za izgradnju mreže

RT6600ax pokreće SRM 1.3, najnoviju verziju Synology intuitivnog operativnog sistema rutera. Uz poboljšanja i dodatnu funkcionalnost koja uvelike proširuje mogućnosti upravljanja mrežom, SRM 1.3 ispunjava zahtjeve za bolju sigurnost i veću fleksibilnost tipičnu za današnja mrežna okruženja.

Mogućnost kreiranja do pet zasebnih mreža, od kojih je svaka dostupna za mapiranje do tri Wi-Fi SSID-a, olakšava jačanje sigurnosti pri upravljanju višenamjenskim mrežnim okruženjima.4 Jednosmjerna pravila zaštitnog zida mogu se konfigurirati nezavisno za svaku mrežu. Ovo pruža mogućnost ograničavanja povezivanja na i sa manje sigurnih uređaja, kao što su uređaji s omogućenim IoT-om, dok podrška za standard 802.1q pojednostavljuje integraciju u postojeće mreže rutera, AP-ova i mrežnih postavki.5

Alati za bolji internet

Najnovije SRM ažuriranje donosi mnoge aplikacije za web filtriranje, kontrolu prometa i daljinski pristup novoj generaciji Synology rutera.

Siguran pristup

Pojedinačni korisnički profili se mogu postaviti tako da ograniče vrijeme provedeno na mreži ili blokiraju pretraživanje ako su ispunjeni unaprijed postavljeni uslovi. Uređaji koji su dodijeljeni istom profilu će dijeliti isti skup pravila pristupa Internetu bez potrebe da ih ponovo ručno postavljate. Za uređaje koji ne pripadaju nijednom korisniku i kojima je i dalje potrebna kontrola i praćenje pristupa Internetu (npr. roming ili novi uređaji), dostupni su profili sa postavkama koje se odnose na cijelu mrežu.

Funkcije roditeljske kontrole uključuju ograničavanje vremena na internetu (bilo prema rasporedu ili sistemu zasnovanom na kvotama), filtriranje čitavih kategorija web stranica ili određenih domena putem bijelih lista i blokiranje neprikladnih rezultata pretraživanja uz opcije sigurnog pretraživanja za YouTube, Google, Bing i DuckDuckGo. Sigurnost je poboljšana blokiranjem prijetnji na cijeloj mreži putem DNS i IP baze podataka o prijetnjama i podrškom za Google Sigurno pregledavanje.

Kontrola saobraćaja

Dostupni propusni opseg može se distribuisati između povezanih uređaja. U slučaju posebnih potreba možemo dati prednost jednom klijentu ili aplikaciji. Podaci u realnom vremenu i historijski podaci omogućavaju precizno praćenje, sa izveštajima o saobraćaju koji se generišu automatski ili na zahtjev koji se lako mogu dijeliti u CSV ili HTML formatima.

VPN Plus

Korisnici koji se odluče za daljinski ili oboje, izvan ili unutar mreže, mogu iskoristiti prednosti skupa alata u SRM-u za daljinsko povezivanje i pristup stranicama dostupnim samo unutar mreže (intranet) direktno iz njihovog pretraživača (WebVPN). Oni mogu uspostaviti veze visokih performansi s namjenskim klijentom putem različitih protokola (SSL VPN), premostiti više lokacija za jednostavno dijeljenje resursa na različitim mrežama (Site-to-Site VPN) i omogućiti daljinsko upravljanje uređajima kompatibilnim s RDP/VNC ( Udaljena radna površina).

Moćnije upravljanje mobilnim uređajima

Pored remonta SRM operativnog sistema, prateća mobilna aplikacija DS Router je takođe renovirana, pružajući poboljšano iskustvo upravljanja mrežom kada ste u pokretu. Verzija 2.07 donosi funkcije koje su ranije bile rezervisane za pametne telefone, uključujući kreiranje novih bežičnih mreža, konfigurisanje web filtriranja i roditeljske kontrole, postavljanje šema kontrole saobraćaja i još mnogo toga.

Dostupnost

RT6600ax je dostupan za kupovinu u Australiji, Kanadi, Evropi, Japanu, Novom Zelandu, Tajvanu i Sjedinjenim Državama. Više informacija dostupno je na web adresi.

Napomene:

  1. SRM 1.3 je trenutno dostupan samo na RT6600ax jedinicama. Dostupnost će biti proširena na druge Synology rutere – MR2200ac i RT2600ac – kasnije ove godine.
  2. Ovisno o lokalnim propisima o bežičnoj mreži.
  3. Podaci o performansama se dobijaju internim testiranjem od strane Synology. Stvarne performanse mogu varirati ovisno o okruženju testiranja, korištenju i konfiguraciji.
  4. Više SSID-ova po mreži dostupno je samo ako je Smart Connect isključen.
  5. Podrška za povezivanje RT6600ax sa ruterima prethodne generacije MR2200ac i RT2600ac bit će dodana u drugoj polovini 2022. godine.
  6. Za aktiviranje Google sigurnog pregleda potreban je API ključ.
  7. DS ruter 2.0 će biti dostupan za sve uređaje sa SRM 1.2 ili novijim operativnim sistemom.

Kliknite za više informacija o uređajima Synology.

zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

30.10.2023

Synology je pokrenuo redizajniranu web stranicu za evaluaciju performansi

Redizajnirana web stranica statistike učinka donosi značajna poboljšanja, kao što su korisnija mjerila i redizajniran interfejs. Omogućava korisnicima da brzo identifikuju, uporede i pronađu prava Synology rješenja koja najbolje odgovaraju njihovim specifičnim potrebama.

Pročitajte cijeli članak
23.10.2023

Synology je uveo nove napredne funkcije u Active Insight rješenje

Synology je nadogradio Active Insight, platformu za praćenje zasnovanu na Cloudu. Usmjereno na dobavljače upravljanih sistema i velike poslovne korisnike, ažuriranje donosi poboljšane mogućnosti vizualizacije koje ističu ključne sistemske metrike, kao i napredne funkcije praćenja i zaštite.

Pročitajte cijeli članak
18.08.2023

Synology predstavio DS224+ i DS124, kompaktne uređaje za pohranu podataka

Synology je predstavio DiskStation DS224+ i DS124, najnovije inovacije u Synology asortimanu rješenja za podatke dizajniranih za profesionalce, male radne grupe, kao i edge implementacije.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Prijavite se na našu mailing listu i uvijek budite u korak s vremenom u oblasti digitalizacije, upravljanja dokumentima, štampe, zaštite podataka itd.