Programska rješenja

Upravljanje ispisom

Kontrola ispisa

Rješenja za upravljanje ispisom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija ispisa

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu pohranu podataka

ICT USLUGE

Zaštita podataka

Najučinkovitija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI I MREŽNA OPREMA

Synology

Rješenja za pohranu i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Synology kamere

Nadzorne kamere Synology

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prijenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

UPS - NEPREKIDNO NAPAJANJE

FSP Fortron

Zaštitite vaše uređaje od nestanka i fluktuacija struje

Podrška
Korisnička podrška

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Synology podrška

Narudžba servisa i pomoć pri instalaciji uređaja ili postavljanje sistema za sigurnosno kopiranje

Opći uslovi poslovanja

Opći uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

Preuzimanja

Pristup cjenovnicima, brošurama, upravljačkim programima i ostalim važnim dokumentima

Kyocera prodajni partneri

Spisak ovlaštenih prodavača Kyocera štampača i multifunkcionalnih uređaja

Ovlašteni servisni partneri za Kyocera uređaje

Spisak servisnih partnera za Kyocera uređaje u BiH

O nama
O preduzeću Xenon forte Sarajevo

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Sarajevo

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku

Novosti

Budite u toku sa našim najnovijim vijestima

Studije slučaja

Primjeri dobre prakse naših programa i rješenja

Akcije

Kyocera uređaji na akciji

Odlaganje elektronskog otpada

Upravljanje elektronskim otpadom i iskorištenim tonerima

Prilika za posao

Provjerite otvorena radna mjesta

033 765 165

Synology je predstavio RS2423+/RS2423RP+

RackStation RS2423+ i RS2423RP+ su najnovije nadogradnje iz Synology serije NAS za montažu u rack i nose oznaku Plus. Uređaji visine 2U i 12 RS2423(RP)+ slotova su idealna rješenja za upravljanje podacima i backup za mala i srednja preduzeća i filijale.
Strežnik NAS Synology

Synology je predstavio RackStation RS2423+ i RS2423RP+, svestrane i isplative dodatke Synology Plus seriji NAS servera. Uređaji visine 2U i 12 RS2423(RP)+ slotova su idealna rješenja za upravljanje podacima i backup za mala i srednja preduzeća i filijale.

„S visokim performansama i fleksibilnom konfiguracijom i opcijama proširenja, ovi serveri su savršeno rješenje za lokalnu pohranu za rastuće kompanije,“ rekla je Peggy Weng, menadžerica proizvoda u Synology.

Kapacitet i fleksibilnost

RS2423(RP)+ sa brzinama čitanja/pisanja1 iznad 3.500/1.700 MB/s nudi bolje performanse u odnosu na svog prethodnika. Uređaj ima ugrađenu 10GbE konekciju i dva 1GbE porta, kao i podršku za dodatnu mrežu sa protokom od 10 ili 25 GbE. Dvanaest ležišta za instalaciju diskova u RS2423(RP)+ uređaj podržavaju do 216 TB ukupnog kapaciteta za pohranu. Novi serveri se mogu proširiti na 24 ležišta pomoću jedinice za proširenje RX1223RP, što znači da ukupan kapacitet može biti do 432 TB prostora za pohranu.2  

Preduzeća kojima je potrebna niska latencija ili visoke nasumične I/O performanse mogu koristiti SATA SSD-ove za kreiranje dodatne memorije s brzim SSD-ovima ili ih koristiti kao keš memoriju za čitanje i upisivanje kako bi ubrzali performanse HDD-a.

Dizajniran za pouzdanost

Dva Gigabit Ethernet porta na RS2423(RP)+ uređaju mogu se povezati sa Link Aggregtion kako bi se omogućilo automatsko prebacivanje mreže i balansiranje opterećenja. U međuvremenu, dvije RS2423(RP)+ jedinice mogu se povezati koristeći Synology High Availability kako bi se formirao pouzdan aktivni/pasivni klaster servera za maksimalno vrijeme rada. Osim toga, RS2423RP+ ima redundantno napajanje, što dodatno povećava šanse za kontinuirani rad sistema.

Svestrana platforma za podatke

RS2423(RP)+ također nudi paket pouzdanih rješenja za upravljanje datotekama, dijeljenje i sinhronizaciju. Pored brzog lokalnog pristupa datotekama, Synology Drive pruža lak pristup na više platformi alatima za upravljanje datotekama i dijeljenje. Povežite i sinhronizujte podatke između uređaja tako da timovi ili kancelarije na udaljenoj lokaciji imaju automatski ažurirane dokumente i druge podatke koji su im potrebni za efikasan rad.

Preduzeća s većim zahtjevima za sinhronizacijom mogu iskoristiti moć rješenja u cloudu koja omogućavaju još veću produktivnost i smanjuju potrebe za održavanjem. Rješenje Hybrid Share održava više lokacija u sinhronizaciji sa manje propusnog obima, jer datoteke treba samo jednom da se uploaduju na servere C2. Podaci kojima često pristupate se keširaju lokalno, pružajući trenutni i brzi pristup dok rjeđe strimujete druge datoteke koje su vam potrebne, smanjujući količinu potrebnog prostora za pohranu. Osim toga, neočekivani i privremeni zahtjevi za pohranu mogu se zadovoljiti fleksibilnom pohranom u cloudu.

Više o upravljanju datotekama.

Svestrani video nadzor

Synology Surveillance Station je moćno i fleksibilno rješenje za upravljanje videom (VMS) s podrškom za preko 8.300 verifikovanih i ONVIF sertifikovanih IP kamera. Na svaki RS2423(RP)+ može se povezati do 50 kamera, a veće instalacije se mogu kreirati povezivanjem više Synology servera pomoću centralnog sistema upravljanja ugrađenog u rješenje Surveillance Station.

Surveillance Station nudi niz moćnih, ali jednostavnih alata za praćenje, upravljanje i analizu dostupnih sa računara i mobilnih uređaja. Kao pouzdano rješenje za nadzor, Surveillance Station koriste kompanije ili pojedinci za zaštitu svojih domova na preko 500.000 lokacija širom svijeta.

Više o rješenju Surveillance Station.

Ugrađena sveobuhvatna zaštita podataka

Svestrani RS2423(RP)+ pruža efikasne sigurnosne kopije podataka i IT infrastrukture uz podršku za pravljenje rezervnih kopija Windows PC/Servera, VMware i Hyper-V VM, Microsoft 365 i Google Workspace SaaS. Sva navedena rješenja dostupna su pomoću jednog intuitivnog sučelja.

Kontinuitet poslovanja može se osigurati snimanjem snimaka koji štite datoteke i LUN-ove od slučajnog brisanja i prijetnji kao što je ransomware. Pritom koriste minimalnu količinu prostora za pohranu i omogućavaju gotovo trenutni oporavak podataka. RS2423(RP)+ također uključuje sveobuhvatne mogućnosti sigurnosnog kopiranja sistema i datoteka za sigurno sigurnosno kopiranje na druge Synology sisteme ili usluge skladištenja u cloudu.

Više o zaštiti podataka i sigurnosnom kopiranju.

Garancija i dostava

RS2423(RP)+ je podržan Synology trogodišnjom hardverskom garancijom3. Osim toga, dostupna je i dvogodišnja produžena garancija.

Uređaji su već dostupni kod Synology prodavača i partnera. Za dodatne informacije posjetite https://www.xenon-forte.si/kontakt/.

  1. Podaci o performansama izvedeni su iz internog testiranja kompanije Synology. Stvarne performanse mogu varirati u zavisnosti od testnog okruženja, upotrebe i konfiguracije. Pogledajte tabele performansi za više informacija.
  2. RS2423+/RS2423RP+ podržava do 24 disk jedinice uz dodatak Synology RX1223RP jedinice za proširenje, koja se prodaje zasebno.
  3. Garantni rok počinje teći od datuma kupovine kako je navedeno na vašem računu.. Pročitajte više ovdje.
zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

30.10.2023

Synology je pokrenuo redizajniranu web stranicu za evaluaciju performansi

Redizajnirana web stranica statistike učinka donosi značajna poboljšanja, kao što su korisnija mjerila i redizajniran interfejs. Omogućava korisnicima da brzo identifikuju, uporede i pronađu prava Synology rješenja koja najbolje odgovaraju njihovim specifičnim potrebama.

Pročitajte cijeli članak
23.10.2023

Synology je uveo nove napredne funkcije u Active Insight rješenje

Synology je nadogradio Active Insight, platformu za praćenje zasnovanu na Cloudu. Usmjereno na dobavljače upravljanih sistema i velike poslovne korisnike, ažuriranje donosi poboljšane mogućnosti vizualizacije koje ističu ključne sistemske metrike, kao i napredne funkcije praćenja i zaštite.

Pročitajte cijeli članak
18.08.2023

Synology predstavio DS224+ i DS124, kompaktne uređaje za pohranu podataka

Synology je predstavio DiskStation DS224+ i DS124, najnovije inovacije u Synology asortimanu rješenja za podatke dizajniranih za profesionalce, male radne grupe, kao i edge implementacije.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Prijavite se na našu mailing listu i uvijek budite u korak s vremenom u oblasti digitalizacije, upravljanja dokumentima, štampe, zaštite podataka itd.