Programska rješenja

Upravljanje ispisom

Kontrola ispisa

Rješenja za upravljanje ispisom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija ispisa

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu pohranu podataka

ICT USLUGE

Zaštita podataka

Najučinkovitija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI I MREŽNA OPREMA

Synology

Rješenja za pohranu i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Synology kamere

Nadzorne kamere Synology

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prijenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

UPS - NEPREKIDNO NAPAJANJE

FSP Fortron

Zaštitite vaše uređaje od nestanka i fluktuacija struje

Podrška
Korisnička podrška

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Synology podrška

Narudžba servisa i pomoć pri instalaciji uređaja ili postavljanje sistema za sigurnosno kopiranje

Opći uslovi poslovanja

Opći uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

Preuzimanja

Pristup cjenovnicima, brošurama, upravljačkim programima i ostalim važnim dokumentima

Prodajni partnerji Kyocera

Spisak ovlaštenih prodavača Kyocera štampača i multifunkcionalnih uređaja

Ovlašteni servisni partneri za Kyocera uređaje

Spisak servisnih partnera za Kyocera uređaje u BiH

O nama
O preduzeću Xenon forte Sarajevo

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Sarajevo

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku

Novosti

Budite u toku sa našim najnovijim vijestima

Studije slučaja

Primjeri dobre prakse naših programa i rješenja

Akcije

Kyocera uređaji na akciji

Odlaganje elektronskog otpada

Upravljanje elektronskim otpadom i iskorištenim tonerima

Prilika za posao

Provjerite otvorena radna mjesta

033 765 165

Inkjet Produkcijska štampa

Zašto je Kyocera ušla u područje produkcijske štampe?

Stručnjak za hardver Marcel Ebbenhorst objašnjava zašto je TASKalfa Pro 15000c posljednja Kyocerina inovacija.

Naša industrija se brzo razvija kako svijet postaje digitalan i ljudi koriste sve manje uređaja za štampu, kako u privatnom tako i u profesionalnom životu. Savremene tehnologije omogućile su nam da radimo gotovo bez upotrebe papira, od potpisivanja ugovora do ukrcavanja u avion. Globalno tržište štampe stoga je u padu i industrija se više ne može oslanjati na kancelarijske i kućne uređaje za rast. Malo je prostora za inovacije na tržištu punom zrele tehnologije.

Međutim, mi u Kyoceri se ne bojimo izazova i prepoznali smo nove prilike u promjenjivom okruženju. Naša korporacija trenutno radi na vlastitoj transformaciji, jer se fokusiramo na sveobuhvatna rješenja za dokumente i konsultantski pristup koji uključuje najbolji hardver i softver te usluge. Ažurirani razvojni plan osigurat će kontinuirani uspjeh korporacije u nadolazećim desetljećima. Novi pogled na svijet ogleda se u identitetu novog brenda, koji našoj organizaciji nudi veći osjećaj pripadnosti i globalnog jedinstva, jača naš brend i daje vidljivost cijeloj korporaciji.

Identifikacija prilika za rast

Sa novim poslovnim pristupom, industrija hardvera je u središtu Kyocerinog razvoja. Inkjet tehnologija mijenja proizvodnu štampu. Smithers Pira predviđa da će do 2023. i dalje to biti pokretačka snaga rasta digitalne štampe. Dramatični porast inkjet štampača može se pripisati nekoliko ključnih faktora, uključujući jedinstvenim skupom karakteristika i promjenjivim potrošačkim trendovima.

Inkjet kombinuje prednosti digitalne tehnologije, poput brze obrade i štampe varijabilnih podataka, sa visokim kapacitetom offset uređaja za štampu. To korisnicima omogućuje stvaranje prilagođenog sadržaja u velikim serijama dok je sadržaj još uvijek aktuelan, što je važno u mnogim industrijama koje žele poboljšati korisničko iskustvo.

Zadovoljstvo kupaca oduvijek je bio prioritet u preduzećima, a današnji su potrošači zahtjevniji nego ikad. U digitalnom dobu više se neće zadovoljiti sa općim ili zastarjelim sadržajem. Zahvaljujući inkjet tehnologiji, sada je na papiru moguće postići relevantnost sadržaja i personalizaciju, čak i pri ispisu velikih količina dokumenata.

Bogata iskustva

Kyocera se može pohvaliti više od 60 godina iskustva i dokazane kvalitete u štamparskoj industriji. Naši multifunkcijski uređaji i štampači dobili su brojne nagrade za efikasnost, pouzdanost i minimalan utjecaj na okoliš. Zato smo ponosni na svoj rad koji nas ispunjava i usmjerava u daljnji razvoj. Gledajući u budućnost, svoje znanje i iskustvo stečeno posljednjih desetljeća želimo uložiti u proširenje našeg portofolija novim rješenjima. Inkjet za nas nije potpuno nova tehnologija, jer već imamo veliko iskustvo u proizvodnji inkjet ispisnih glava. Naše komponente često se ugrađuju u uređaje naših konkurenata, što potvrđuje ugled koji uživamo u ovom specijaliziranom dijelu tržišta.

Sada je vrijeme da predstavimo vlastiti uređaj za štampu velikih serija. Imamo komponente i stručnost za izradu vlastitog inkjet štampača koji će uzdrmati tržišni segment. Preduzeća trebaju uređaje koji će moći povećati produktivnost i pouzdanost – karakteristike koje se smatraju sinonimom za marku Kyocera. Stoga smo uvjereni da TASKalfa Pro 15000c neće razočarati.

Pogledajmo više

Što se tiče produktivnosti, TASKalfa Pro 15000c je među najboljima. Uložili smo velike napore da uređaj razvijemo što je brže moguće i više smo nego zadovoljni rezultatima. Sa vremenom zagrijavanja od samo 60 sekundi, među najbržim je u industriji. To korisnicima ostavlja više vremena za štampu. Kada se uređaj zagrije, potrebno je samo 5,5 sekundi za štampu prve kopije, a brzina štampe je 150 A4 stranica u minuti. Naš prvijenac može štampati 1.000.000 ispisa mjesečno po istom trošku štampane stranice.

Uvijek možete računati na Kyocera proizvode. Inkjet uređaji obično imaju manje pokretnih dijelova od štampača koji koriste toner. TASKalfa Pro 15000c je dizajnirana tako da zahtijeva malo održavanja. Kao rezultat toga, vjerojatnost kvara ili zastoja papira značajno je smanjena. Štoviše, ako se bilo koja od komponenti pokvari, to je lako popraviti. Neke je uređaje teško popraviti bez uklanjanja i zamjene niza drugih komponenti. Na Kyocera štampačima zamijenite samo neispravan dio, što omogućuje značajne direktne uštede i smanjuje mogućnost kvara sistema.

Korak u budućnost

Kyocera se također predstavila na sajmu Drupa 2020 u Düsseldorfu u Njemačkoj. Najveća izložba štamparske opreme na svijetu, na kojoj se susreću stručnjaci i potrošači iz cijele industrije, održava se svake četiri godine. Posljednju izložbu u 2016. posjetilo je više od 260.000 sudionika iz 183 zemlje, od čega su 75% donositelji odluka o kupovini u preduzećima.

Drupa predstavlja način da se dosegne ciljna publiku i upozna nova, budući da posjetitelji dolaze i iz drugih industrija, poput bankarstva, zdravstva i obrazovanja. Kako bismo razumjeli značaj događaja u smislu potencijalnih poslova, potrebno je napomenuti da se 65% posjetitelja u 2016. godini izjasnio s konkretnim investicijskim namjerama, a nevjerojatnih 34% je stvarno ostvarilo narudžbu.

Ostajemo vjerni svojim korijenima

Filozofija Kyocere, kako je iznio osnivač dr. Kazua Inamori, nastavlja definisati naše napore. Kroz svoju dugu historiju uvijek smo nastojali činiti dobro. Za tehnološko preduzeće to znači inovaciju za stvaranje sve efikasnijih i pametnijih uređaja. Zato svakodnevno nastojimo poboljšati našu ponudu proizvoda i tehnologije. Svako novo otkriće ili iskustvo obogaćuje nas i predstavlja alat za učenje kako nastaviti rasti i raditi bolje.

Naša namjera je jasna. Kyocera se uključuje u industriju produkcijske štampe. Vidimo priliku za napredak koju ne možemo zanemariti, a kao stručnjaci u svom području imamo odgovornost podijeliti svoje iskustvo i stručnost kako bismo stvorili bolje društvo. TASKalfa Pro 15000c predstavlja naš doprinos inkjet revoluciji koja će promijeniti lice produkcijske štampe u narednim godinama.

Inkjet je budućnost

Štampa i dalje igra ključnu ulogu u mnogim industrijama, od zdravstva i obrazovanja do bankarstva i osiguranja. Unatoč porastu digitalnih medija, papir je još uvijek široko korišten.

Izuzetno brzi inkjet uređaji poput TASKalfa Pro 15000c štampa velike serije nevjerojatnim brzinama.

Inkjet produkcijski štampač Kyocera

Inkjet produkcijski štampač kombinuje »Cut-sheet« štampu sa pouzdanošću i dosljednošću Inkjet tehnologije. Trošak štampe u boji, međutim, gotovo je isti kao trošak crno-bijele štampe.

Naša rješenja u praksi

Pročitajte studije slučaja zadovoljnih kupaca.

Primjeri dobre prakse

AlphaGraphics

AlphaGraphics Boston stekao je konkurentsku prednost na tržištu izdavaštva knjiga kupovinom Kyocera TASKalfa Pro 15000c Inkjet produkcijskog štampača. Uređaj je preduzeću dao brže performanse i veću fleksibilnost, što je ključno za produkcijske inkjet štampače niske do srednje klase.

Pročiajte cijeli članak

Primjeri dobre prakse

Precision Group

Ugradnjom dva TASKalfa Pro 15000c printera, Precision Group je postigao veću fleksibilnost. Studija slučaja je napisana na engleskom jeziku.

Pročiajte cijeli članak

Želite li saznati više o TASKalfi Pro 15000c?

Pozivamo vas da nas nazovete i rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja vezana uz TASKalfa Pro 15000c inkjet produkcijski štampač.