Programska rješenja

Upravljanje ispisom

Kontrola ispisa

Rješenja za upravljanje ispisom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija ispisa

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu pohranu podataka

ICT USLUGE

Zaštita podataka

Najučinkovitija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI I MREŽNA OPREMA

Synology

Rješenja za pohranu i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Synology kamere

Nadzorne kamere Synology

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prijenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

UPS - NEPREKIDNO NAPAJANJE

FSP Fortron

Zaštitite vaše uređaje od nestanka i fluktuacija struje

Podrška
Korisnička podrška

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Synology podrška

Narudžba servisa i pomoć pri instalaciji uređaja ili postavljanje sistema za sigurnosno kopiranje

Opći uslovi poslovanja

Opći uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

Preuzimanja

Pristup cjenovnicima, brošurama, upravljačkim programima i ostalim važnim dokumentima

Prodajni partnerji Kyocera

Spisak ovlaštenih prodavača Kyocera štampača i multifunkcionalnih uređaja

Ovlašteni servisni partneri za Kyocera uređaje

Spisak servisnih partnera za Kyocera uređaje u BiH

O nama
O preduzeću Xenon forte Sarajevo

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Sarajevo

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku

Novosti

Budite u toku sa našim najnovijim vijestima

Studije slučaja

Primjeri dobre prakse naših programa i rješenja

Akcije

Kyocera uređaji na akciji

Odlaganje elektronskog otpada

Upravljanje elektronskim otpadom i iskorištenim tonerima

Prilika za posao

Provjerite otvorena radna mjesta

033 765 165

Alca

Saradnja započeta 2010. godine uspješno se nastavlja do danas. Dvije kompanije su svoju saradnju nadogradile novom metodom koja uključuje sveobuhvatnu uslugu iznajmljivanja uređaja uz MyQ rješenje za ispis, održavanje uređaja i nabavku potrošnog materijala.

Smanjenje troškova kroz optimizaciju ispisne flote i usluga

Saradnja započeta 2010. godine uspješno se nastavlja do danas. Dvije kompanije su svoju saradnju nadogradile novom metodom koja uključuje sveobuhvatnu uslugu iznajmljivanja uređaja uz MyQ rješenje za ispis, održavanje uređaja i kupovinu potrošnog materijala.

Sjedište Alca Zagreb d.o.o. nalazi se u Zagrebu, a kroz centralno logističko skladište u Svetoj Heleni i regionalna skladišta distribuira robu široke potrošnje poznatih svjetskih brendova u cijeloj Hrvatskoj gdje se roba njihovih partnera isporučuje na više od 30.000 prodajnih mjesta, od velikih supermarketa, hotela, bolnica do kioska na otocima.

Xenon forte sa Alcom sarađuje od 2010. godine, najprije kao dobavljač uređaja za štampanje, a 2020. uspješnu saradnju nadogradili su sveobuhvatnom uslugom iznajmljivanja uređaja i MyQ rješenjem za kontrolu i optimizaciju štampe.

Izazovi

Stari uređaji bili su u vlasništvu Alce. Iako Kyocerine, oni su već bili prilično dotrajali, što je uzrokovalo česte kvarove i kašnjenja u štampanju. Istovremeno, decentralizovana nabavka potrošnog materijala i usluga održavanja i servisiranja značila je veliki gubitak vremena i smanjenu produktivnost zaposlenih u IT odjelu kompanije.

Za poseban dio otisaka korišteni su matrični štampači. Uređaji su već bili jako dotrajali i uzrokovali su visoke troškove.

Do sada nije bilo moguće pratiti dokumente po korisniku i mjestu troška, ​​tako da nije bilo moguće na vrijeme planirati kupovinu novih uređaja, niti osigurati sigurnost štampe.

Rješenja

Zamijenili su postojeće vlasničke uređaje novima koje su iznajmili. Zahvaljujući nadzoru uređaja od strane Xenon forte IT provajdera, Alca IT odjel više ne mora brinuti o kupovini potrošnog materijala i održavanju, a korisnici uređaja više ne moraju čekati da se njihovi dokumenti odštampaju, jer su uređaji uvijek dostupni.

Nakon uvođenja MyQ rješenja i praćenja štampe, dio poslova koji su obavljani matričnim štampačima prebačen je na laserske štampače. Ovo je rezultiralo značajnim uštedama za kompaniju. Novi uređaji sa rješenjem za praćenje usluge štampanja omogućavaju kontrolu i praćenje toka dokumenata. Identifikacija korisnika sa čitačem identifikacionih kartica uvedena je na većinu uređaja, što također povećava sigurnost štampanja dokumenata. Sada je moguće jasno odrediti gdje se novi uređaj treba uvesti zbog povećanog obima štampe.

Rezultat

Saradnja započeta 2010. godine uspješno se nastavlja do danas. Dvije kompanije su svoju saradnju nadogradile novom metodom koja uključuje sveobuhvatnu uslugu iznajmljivanja uređaja uz MyQ rješenje za ispis, održavanje uređaja i nabavku potrošnog materijala.

Uređaji u vlasništvu korisnika zamijenjeni su uređajima davatelja usluga, čime je smanjen dio opterećenja korisnika kako u vezi servisiranja i održavanja, tako i kupovine potrošnog materijala i samih uređaja. Povećana je sigurnost štampe i dokumenata, a praćenje količine štampe omogućava veću kontrolu nad troškovima. Zbog sve većih potreba, tokom trajanja ugovora, broj iznajmljenih uređaja se stalno povećava, što povećava i količinu štampe. Uređaji su instalirani na svim važnijim lokacijama korisnika – Zagreb Žitnjak, Helena, Kelek, Kukuzovac, Požega, Osijek, Reka, Split, Dugopolje, Dubrovnik.

Izjava korisnika

„Nakon višegodišnje uspješne saradnje između kompanija Alca Zagreb i Xenon forte, odlučili smo 2020. godine početi koristiti MyQ rješenje za ispis i iznajmiti uređaje. Ovo je smanjilo troškove štampanja i povećalo kvalitet usluge. Izuzetno smo zadovoljni podrškom koja je brza i automatizovana, jer više ne moramo da brinemo o radu uređaja i nabavci potrošnog materijala. Sada imamo mnogo bolju kontrolu nad štampanim dokumentima, a zaposleni imaju fleksibilnije opcije ispisa. Promjene su nam donijele značajne uštede, a kvalitet usluga je povećan.”

Mario Dunatov, šef operacija IT sistema

Više informacija o preduzeću ALCA: https://www.alca.hr/.

Više informacija o uređajima KYOCERA i rješenju MyQ.

zadnje vijesti

Novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i podacima.

25.08.2022

AlphaGraphics

AlphaGraphics Boston stekao je konkurentsku prednost na tržištu izdavaštva knjiga kupovinom Kyocera TASKalfa Pro 15000c Inkjet produkcijskog štampača. Uređaj je preduzeću dao brže performanse i veću fleksibilnost, što je ključno za produkcijske inkjet štampače niske do srednje klase.

Pročitajte cijeli članak
11.08.2022

Precision Group

Ugradnjom dva TASKalfa Pro 15000c printera, Precision Group je postigao veću fleksibilnost. Studija slučaja je napisana na engleskom jeziku.

Pročitajte cijeli članak
02.06.2022

Alca

Saradnja započeta 2010. godine uspješno se nastavlja do danas. Dvije kompanije su svoju saradnju nadogradile novom metodom koja uključuje sveobuhvatnu uslugu iznajmljivanja uređaja uz MyQ rješenje za ispis, održavanje uređaja i nabavku potrošnog materijala.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Prijavite se na našu mailing listu i uvijek budite u korak s vremenom u oblasti digitalizacije, upravljanja dokumentima, štampe, zaštite podataka itd.