Programska rješenja

Upravljanje ispisom

Kontrola ispisa

Rješenja za upravljanje ispisom
Rješenja za daljinsko upravljanje uređajima

Optimizacija ispisa

Managed Document Services ili usluge upravljanja dokumentima

Produkcijska štampa

Kyocera TASKalfa Pro 15000c - Inkjet je budućnost

Upravljanje dokumentima

Digitalizacija poslovanja

Rješenja koja pomažu preduzećima da budu efikasnija i fleksibilnija

DMS

Sistemi za upravljanje dokumentima omogućavaju struktuisanu pohranu podataka

ICT USLUGE

Zaštita podataka

Najučinkovitija zaštita od gubitka podataka je sigurnosno kopiranje

Virtualizacija

Iskoristite mogućnosti koje nude virtuelna okruženja

Uređaji

Štampači i multifunkcijski uređaji

Kyocera

Laserski štampači i multifunkcijski uređaji

Epson štampači

Inkjet štampači i multifunkcijski uređaji

CITIZEN

Termalni i termo štampači

NAS SERVERI I MREŽNA OPREMA

Synology

Rješenja za pohranu i zaštitu podataka te sistema za video nadzor

Wi-Fi ruteri

Ponuda Synology rutera za neprekinuti pristup webu

Synology kamere

Nadzorne kamere Synology

Skeneri

Plustek

Poslovni skeneri A4 i A3 formata i prijenosni skeneri

CZUR

Skeneri za knjige - bez trganja uveza

UPS - NEPREKIDNO NAPAJANJE

FSP Fortron

Zaštitite vaše uređaje od nestanka i fluktuacija struje

Podrška
Korisnička podrška

Centar za korisničku podršku, narudžba servisa i baza znanja

Synology podrška

Narudžba servisa i pomoć pri instalaciji uređaja ili postavljanje sistema za sigurnosno kopiranje

Opći uslovi poslovanja

Opći uslovi, koji vrijede za sve isporuke i ponude preduzeća

Preuzimanja

Pristup cjenovnicima, brošurama, upravljačkim programima i ostalim važnim dokumentima

Prodajni partnerji Kyocera

Spisak ovlaštenih prodavača Kyocera štampača i multifunkcionalnih uređaja

Ovlašteni servisni partneri za Kyocera uređaje

Spisak servisnih partnera za Kyocera uređaje u BiH

O nama
O preduzeću Xenon forte Sarajevo

Osnovne informacije o preduzeću Xenon forte Sarajevo

Kontakt

Kontaktirajte nas, odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku

Novosti

Budite u toku sa našim najnovijim vijestima

Studije slučaja

Primjeri dobre prakse naših programa i rješenja

Akcije

Kyocera uređaji na akciji

Odlaganje elektronskog otpada

Upravljanje elektronskim otpadom i iskorištenim tonerima

Prilika za posao

Provjerite otvorena radna mjesta

033 765 165

SIGURNOSNO KOPIRANJE

Zaštitite svoje podatke

Dobar plan sigurnosnog kopiranja podataka je poput osiguranja – koristite ga u slučaju nesreće bez ikakvih ozbiljnih posljedica.

Šta je sigurnosno kopiranje?

Postoji mnogo događaja koji mogu uzrokovati da izgubite svoje podatke sačuvane na disku vašeg računara. Stoga je ne samo mudro, već i bitno osigurati sigurnost podataka sigurnosnim kopiranjem. Svrha sigurnosne kopije je vraćanje podataka u slučaju kvara ili oštećenja nositelja podataka – diska ili računara.

Ljudi često miješaju jednostavno kopiranje podataka na rezervnu lokaciju sa sigurnosnom kopijom. Sigurnosna kopija znači zaštitu podataka od promjena, pretvorbe, brisanja ili izobličenja. Ovo je obično šifrirana zatvorena datoteka koja je neosjetljiva na viruse, dok će podaci koji su upravo kopirani na novi medij biti zaraženi na isti način kao i izvorni podaci sljedeći put kada ih sinkronhronizujete.

Synology svim svojim korisnicima nudi moderno sigurnosno rješenje potpuno besplatno. Rješenje će riješiti tri glavna problema s pohranom podataka:

Napravite dobru sigurnosnu strategiju

Samo dobro struktuisana strategija sigurnosnog kopiranja omogućuje vam oporavak podataka kada su vam potrebni. Ako tek počinjete planirati strategiju sigurnosnog kopiranja podataka ili ako ste u procesu ponovnog preispitivanja postojećeg sistema, slijedite 3-2-1 pravilo sigurnosnog kopiranja:

Odaberite pravo rješenje

Synology svojim korisnicima nudi nekoliko različitih rješenja za zaštitu podataka. Izbor rješenja ovisi o vašim potrebama, količini zaštićenih podataka i broju korisnika. Za kućnu upotrebu možda će biti dovoljno odabrati jedan od osnovnih modela NAS servera i Synology Drive, a za korištenje moćnijeg paketa Active Backup sigurnosnih kopija, morat ćete odabrati barem »Plus« model. Detaljnije predstavljamo ponudu rješenja za sigurnosno kopiranje:

Uz Synology Drive sinhronizirat ćete datoteke sa svog uređaja u dijeljenu mapu i pristupiti im sa bilo kojeg mjesta, kad god se povežete sa webom. Program također nudi inkrementalno sigurnosno kopiranje podataka sa vlastitih računara i omogućuje do 32 spremljene verzije svakog dokumenta. Kompatibilan je s uređajima koji koriste Windows, macOS ili Ubuntu.

Active Backup Suite nudi mnoga rješenja za sigurnosno kopiranje podataka iz raznih izvora – fizičkih i virtualnih servera, računara ili podataka pohranjenih u uslugama u cloudu kao što su Office 365 i G Suite. Sastoji se od tri modula: Active Backup for Business, Active Backup za Office 365 i Active Backup za G Suite. Za korištenje Active Backup rješenja potreban vam je NAS serije Plus ili viša klasa.

Također je besplatno dostupno Hyper Backup rješenje koje će sigurnosno kopirati podatke sa NAS servera na rezervnu lokaciju ili na uslugu u cloudu.

Omogućuje jednostavno sigurnosno kopiranje podataka u cloud. Kompatibilan je sa oko 20 javnih usluga u cloudu. Samo odaberite mapu i vrstu podataka koje želite sinhronizovati i postavite raspored i ograničenje propusnosti, ostalo će program obaviti automatski.

Snapshot Replication koristi moderni datotečni sistem Btrfs za stvaranje trenutnih kopija zajedničkih mapa ili LUN (vanjske jedinice koje server prepoznaje kao interne). Izrađuje kopije prema unaprijed dogovorenom rasporedu. U slučaju gubitka podataka ili slučajne izmjene izvornih podataka, oni se mogu brzo vratiti ili replicirati na druge Synology NAS servere.

Instalirajte aplikaciju USB Copy i povežite čitač SD kartica s NAS serverom. Program će automatski napraviti sigurnosnu kopiju fotografija i videozapisa sa vaše GoPro kamere, kamere ili fotoaparata čim stavite SD karticu u čitač.

Omogućite sigurnosnu kopiju fotografija u mobilnoj aplikaciji Synology Photos i sigurnosno kopirajte sve svoje fotografije sa svog pametnog telefona na NAS server uz očuvanje svih metapodataka i izvorne kvalitete fotografija. Također možete sigurnosno kopirati fotografije sa svog pametnog telefona pomoću aplikacije DS File.

Naša rješenja u praksi

Pročitajte studije slučaja zadovoljnih korisnika.

Primjer dobre prakse

Čuri Muri

Organizovanjem centralnog pohranjivanja i bekapa podataka korištenjem rješenja Active Backup i Hyper Backup i šifrovanog prenosa podataka na rezervnu lokaciju, kompanija je postigla da se scenario gubitka podataka neće ponoviti.

Pročitajte cijeli članak

Zanima vas još sličnih sadržaja?

Pretplatite se na našu mailing listu i budite uvijek u toku u područjima digitalizacije, upravljanja dokumentima, ispisa, zaštite podataka itd.